ΡΟΗ 24/7:

Πέθανε το πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Παύλος Αθανασόπουλος

athanasopoulos p

Το μήνυμα του Ν. Ανδρουλάκη

Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος και πρώην στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Αθανασόπουλος.
Γεννημένος στον Πύργο Ηλείας, πήρε μέρος στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα και ήταν ένας από τους πρωταγωνιστές στην κατάληψη του κτηρίου της Νομικής Σχολής Αθηνών. Δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στην αριστερά (μέλος των καθοδηγητικών οργάνων “Ρήγα Φεραίου” ΚΚΕ Εσωτερικού, ΕΑΡ, ΣΥΝ, ΑΕΚΑ). Αργότερα έγινε μέλος του ΠΑΣΟΚ.
Ήταν δικηγόρος Αθηνών, διετέλεσε αναπληρωτής υπεύθυνος της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων ενώ ήταν μέλος της γραμματείας του τομέα δικαιωμάτων, κοινωνικής ένταξης, μετανάστευσης και ασύλου.
Ασχολήθηκε και σαν δικηγόρος και σαν μέλος ΜΚΟ με τα ανθρώπινα δικαιώματα. Υποψήφιος βουλευτής Αθήνας (το 1993 με τον ΣΥΝ και το 2004 με το ΠΑΣΟΚ) και Ηλείας (το 1996 και το 2000 με τον ΣΥΝ).

Τα συλλυπητήρια του Ν. Ανδρουλάκη

Μετά την είδηση του θανάτου του Παύλου Αθανασόπουλου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης εξέδωσε το παρακάτω συλλυπτγήριο μήνυμα: «Με βαθιά θλίψη αποχαιρετώ πρόωρα τον αγαπημένο φίλο και σύντροφο Παύλο Αθανασόπουλο, τον εξαιρετικό άνθρωπο, τον ακάματο αγωνιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
Αποχαιρετώ τον Παύλο των δημοκρατικών αγώνων, που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της κατάληψης της Νομικής το '73 απέναντι στη χούντα. Δεν υπήρξε επαγγελματίας της πολιτικής, αλλά εραστής της και στεκόταν πάντα με αταλάντευτο ορθολογισμό στα πολιτικά πράγματα, θαρραλέα χωρίς υπεκφυγές. Γι' αυτό και δήλωσε παρών στις πιο δύσκολες στιγμές για τη Δημοκρατική Παράταξη.
Αποχαιρετώ τον Παύλο, που αγκάλιαζε τις αγωνίες των νεότερων με πίστη στην ανανέωση και την αλλαγή.
Η ευγενική σου παρουσία θα μας λείψει απεριόριστα και θα μείνει πάντα χαραγμένη στη μνήμη μας».

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 04 Μαρτίου 2023 13:22
επιστροφή στην κορυφή