ΡΟΗ 24/7:

Ιατρείο Πόνου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

NOSOKOMEIO PAPAGEWRGIOY PLATES

Σημαντικές υπηρεσίες προς τους ασθενείς

Λύσεις στο πρόβλημα του χρόνιου πόνου δίνει το εξειδικευμένο προσωπικό του Ιατρείου Πόνου και Παρηγορικής Φροντίδας, το οποίο λειτουργεί στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης "Παπαγεωργίου".

Το νεοσύστατο Ιατρείο δίνει ελπίδα για ποιοτικότερη ζωή σε ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιο πόνο και χρήζουν παρηγορικής φροντίδας. Στελεχώνεται από εξειδικευμένο προσωπικό, ενώ υπάρχει άμεση συνέργεια και με άλλες ειδικότητες, όπως ογκολόγους, ορθοπαιδικούς, φυσικοθεραπευτές και ψυχολόγους.

Στο Ιατρείο παρέχεται θεραπεία με φαρμακευτική αγωγή, ψυχολογική υποστήριξη αλλά και επεμβατικές μεθόδους με στόχο την ανακούφιση των ασθενών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους, τη διατήρηση της ψυχικής υγείας και την επαναφορά στις καθημερινές δραστηριότητές τους.

«Χρόνιος θεωρείται ο πόνος που διαρκεί για περισσότερο από τρεις μήνες. Από μόνος του θεωρείται νόσος. Όταν παραμείνει χωρίς θεραπεία, οι επιπτώσεις είναι πολύ σοβαρές, από περιορισμό της ατομικής και κοινωνικής δραστηριότητας του ασθενή μέχρι κατάθλιψη. Η κατάσταση αυτή ταλαιπωρεί τον ασθενή και την οικογένειά του, καθώς συχνά επισκέπτονται πολλές ιατρικές ειδικότητες χωρίς ικανοποιητικό έλεγχο της κατάστασης», αναφέρει η Ελένη Κοράκη, αν. συντονίστρια διευθύντρια Αναισθησιολογικού, η οποία μαζί με την Μαριάνθη Βαρβέρη, διευθύντρια Αναισθησιολογικού, είναι αναισθησιολόγοι με εξειδίκευση στην Αλγολογία και υπεύθυνες του Ιατρείου. Όπως εξηγεί η κ. Βαρβέρη, ο χρόνιος πόνος κατατάσσεται σε καρκινικό και καλοήθη, ενώ μπορεί να οφείλεται σε καταστάσεις όπως ο καρκίνος, η κεφαλαλγία, η οσφυαλγία, οι αρθρίτιδες και οι κακώσεις των νεύρων.

Το Ιατρείο λειτουργεί κάθε Τρίτη και Πέμπτη, εκτός των ημερών γενικής εφημερίας, στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, για εσωτερικούς και εξωτερικούς ασθενείς και τα ραντεβού κλείνονται μέσω του τηλεφωνικού κέντρου του Νοσοκομείου (2313323000).

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2