ΡΟΗ 24/7:

Κατασκευή ιστοσελίδων για ιατρεία - Ποια είναι τα πιο καίρια χαρακτηριστικά

site 2 1

Η ιατρική συμβαίνει να συνιστά κάτι περισσότερο από ένα επάγγελμα -αποτελεί λειτούργημα. Γι αυτό και όταν ασχολούμαστε με την κατασκευή ιστοσελίδων για ιατρεία, όπως σημειώνουν οι ειδικοί της Leader Online, η όλη διαδικασία ξεφεύγει από το πλαίσιο της «απλής» επαγγελματικής ιστοσελίδας. Διότι αφορά στην υγεία των ανθρώπων, η οποία θεωρείται το πιο πολύτιμο αγαθό.
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια, οι μόνες διέξοδοι για τους ιατρούς προκειμένου να επικοινωνήσουν τα ιατρικά θέματα και να προσφέρουν έγκυρη πληροφόρηση στο κοινό ήταν η αρθρογραφία σε έντυπα μέσα και οι επιστημονικές τοποθετήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές. Πλέον που το Διαδίκτυο κρατάει τα ηνία της ενημέρωσης του κόσμου, η ιατρική εγκυρότητα στην πληροφόρηση έχει μεταφερθεί στις ιστοσελίδες.
Επομένως, η υπηρεσία κατασκευής ιστοσελίδων σε συνδυασμό με το ιατρικό marketing είναι ο πλέον σύγχρονος τρόπος για κάθε ιατρό ώστε να γνωστοποιεί στο ευρύ κοινό τις εξελίξεις που σημειώνονται στην ιατρική επιστήμη, στον τομέα που ο εκάστοτε εξειδικεύεται, αλλά και για να αυξάνει ο ίδιος την αναγνωρισιμότητά του, προσελκύοντας νέους πελάτες και ασθενείς που αναζητούν διάγνωση και θεραπεία.
Η εξυπηρέτηση των δύο αυτών σκοπών, δηλαδή η αξιόπιστη ενημέρωση των ανθρώπων για ποικίλα ζητήματα υγείας και η αύξηση του πελατολογίου των αυτοαπασχολούμενων ιατρών, περνάει αρχικά από την κατασκευή ιατρικών sites, ύστερα από την προώθηση του περιεχομένου τους, μέσω της Google και των social media.
Δείτε στη συνέχεια ποια θεωρούνται τα πιο καίρια χαρακτηριστικά για μια ιατρική ιστοσελίδα και τι χρειάζεται να προσέξετε για να κερδίσετε την εμπιστοσύνη των χρηστών και να προσφέρετε ενημέρωση με εγκυρότητα και συνέπεια στους ασθενείς, προωθώντας στο πλαίσιο του θεμιτού ανταγωνισμού τις ιατρικές υπηρεσίες σας, όπως αρμόζει στον επαγγελματικό κλάδο σας.

Άρτιος σχεδιασμός ιστοσελίδας

Η πρώτη σημαντική παράμετρος που κρίνει την έκβαση της επιτυχίας μιας ιστοσελίδας είναι να εμφανίζεται με άρτιο τρόπο σε κάθε συσκευή και μάλιστα, να φορτώνει μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα.
Τα στοιχεία της ίδιας της Google καταδεικνύουν ότι οι χρήστες που αναζητούν πληροφορίες στη μηχανή αναζήτησης είτε μέσω υπολογιστή είτε μέσω φορητής συσκευής αναμένουν να φορτωθούν οι ιστοσελίδες εντός 3-4 δευτερολέπτων!
Όταν η ιατρική ιστοσελίδα εμφανίζεται όπως πρέπει στις οθόνες των χρηστών σε σύντομο χρόνο δύναται να νικήσει τον ανταγωνισμό και να καταταχθεί υψηλότερα στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της Google, ώστε να κάνουν κλικ οι δυνητικοί πελάτες και να την επισκεφτούν.

Εύστοχο και άρτιο SEO

Το SEO (Search Engine Optimization) εκφράζει τη διαδικασία βελτιστοποίησης της επαγγελματικής ιστοσελίδας που στοχεύει στην εμφάνισή της σε όσο το δυνατόν υψηλότερες θέσεις στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της Google. Θεωρείται δεδομένο πλέον στο digital marketing ότι όσο πιο συχνά ένα site καταφέρνει να εμφανίζεται στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης της Google, τόσο πιο εύκολα κερδίζει την εμπιστοσύνη των χρηστών, ξεπερνώντας τον ανταγωνισμό.
Το SEO επιβάλλεται να στοιχειοθετείται ήδη από τη διαδικασία κατασκευής της ιστοσελίδας, καθώς οι χρήστες τείνουν να προτιμούν τα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης περισσότερο από τα χορηγούμενα αποτελέσματα των διαφημίσεων, ειδικά όταν έχουν να κάνουν με ιατρικά θέματα.

Πλούσιο και πρωτότυπο περιεχόμενο

Μια ιατρική ιστοσελίδα είναι παραπάνω από απαραίτητο να αποπνέει σοβαρότητα, συνέπεια και ιατρική εγκυρότητα. Γι αυτό το περιεχόμενο της ιστοσελίδας ενός ιατρείου χρειάζεται να ανταποκρίνεται στις αναζητήσεις των χρηστών και φυσικά να προσφέρει έγκυρη πληροφόρηση, αλλά να είναι και χρηστικό και πρωτότυπο, για να κατατάσσεται σε υψηλότερη θέση στα οργανικά αποτελέσματα της αναζήτησης της Google.
Προκειμένου να επιτευχθεί αυτός ο σκοπός, η ιστοσελίδα του ιατρείου πρέπει να ανανεώνεται σε συστηματική βάση ως προς το περιεχόμενό της με άρθρα και οπτικοακουστικό υλικό τα οποία σχετίζονται με την ιατρική ειδίκευση και μάλιστα, με εκλαϊκευμένο τρόπο -δηλαδή, με περιεχόμενο κατανοητό προς τους χρήστες κάθε μορφωτικού επιπέδου που αναζητούν στη Google κάτι σχετικό με το πρόβλημα υγείας που τους απασχολεί.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2