xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τεχνική συνάντηση στον Πολύγυρο για την προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές κοινωνίες

amea karotsaki

Συνολικά θα υλοποιηθούν 47 Τεχνικές Συναντήσεις στους Δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου από τις 10:00 έως τις 16:00, στην Αίθουσα Δ.Σ. του Δημαρχείου Πολυγύρου, θα πραγματοποιηθεί Τεχνική Συνάντηση με θέμα την δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές και κοινωνικές και αναπτυξιακές περιοχές, για τα στελέχη των οργανικών μονάδων της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, τα στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης που ασχολούνται με ζητήματα προγραμματισμού και ανάπτυξης, περιβάλλοντος, μεταφορών και επικοινωνιών, κοινωνικής πολιτικής και πολιτικής ισότητας των φύλων, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, νέας γενιάς κ.ά., για συλλογικούς φορείς, όπως κοινωνικοί εταίροι, σύλλογοι εργαζομένων, σύλλογοι καταναλωτών και επιστημονικούς φορείς (π.χ., επιμελητήρια).
Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) θα πραγματοποιήσει για πρώτη φορά ένα σύνολο καινοτόμων Τεχνικών συναντήσεων για τα ανωτέρω στελέχη.
Σκοπός της Δράσης είναι η ενίσχυση της ικανότητας των παραπάνω ομάδων-στόχου να εντάσσουν τη διάσταση της αναπηρίας στις κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές και δράσεις τους, σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

moustakas1

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο του Υποέργου 1: «Ενημέρωση/ Ευαισθητοποίηση για την προώθηση της εφαρμογής της δικαιωματικής προσέγγισης για την αναπηρία» και συγκεκριμένα της Δράσης 1.2 «Η δικαιωματική προσέγγιση της αναπηρίας στις τοπικές κοινωνικές και αναπτυξιακές πολιτικές», της Πράξης «Ολοκληρωμένη Υπηρεσία Καταπολέμησης των Διακρίσεων και Προώθησης της Κοινωνικής Ένταξης των Ατόμων με Αναπηρία, των Ατόμων με Χρόνιες Παθήσεις και των Οικογενειών τους που Διαβιούν στην Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020» με τη συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ.
Συνολικά θα υλοποιηθούν 47 Τεχνικές Συναντήσεις, από 1 σε κάθε έναν από τους 38 Δήμους της ΠΚΜ, 1 επιπλέον στον Δήμο Θεσσαλονίκης, από 1 σε κάθε μια από τις 7 Περιφερειακές Ενότητες της ΠΚΜ και 1 επιπλέον στην Περιφερειακή Ενότητα της Θεσσαλονίκης. Ένα από αυτά θα γίνει στο Δήμο Πολυγύρου, την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2023.

Για πληροφορίες παρακαλούμε επικοινωνήστε με την κ. Κατερίνα Κώστα και την κ. Νικολίνα Γκιουρτζή στο: 2310804064.

paliouras11

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2