xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αφήνουν τη Χαλκιδική χωρίς αστυνομικούς

45066176 370187420388811 4406930788394729472 n

"Καμπανάκι κινδύνου" από τους συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ.

Χωρίς έμψυχο δυναμικό κινδυνεύουν να μείνουν τα αστυνομικά τμήματα της Χαλκιδικής εξαιτίας ενός "μπαράζ" μετακινήσεων ένστολου προσωπικού εκτός νομού. Είναι πολύ χαρακτηριστική η πρόσφατη περίπτωση που επισημαίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Χαλκιδικής με εννέα αστυνομικούς να φεύγουν από τη Διεύθυνση Αστυνομίας του νομού με σκοπό την ενίσχυση της αστυνόμευσης στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του halkidikifocus.gr, σε βάθος τετραετίας αναμένεται να αποστρατευτούν περί τα 150 άτομα, τα οποία είχαν ενταχθεί αρχικά στο Σώμα ως συνοριοφύλακες και προσεχώς συμπληρώνουν το όριο ηλικίας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αναμένεται να οδηγήσει την αστυνομία της Χαλκιδικής κυριολεκτικά στον "αυτόματο πιλότο" με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μια περιοχή με τις γνωστές ιδιαιτερότητες.

Αναλυτικά η επιστολή της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής 

"ΠΡΟΣ:

1) Την Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων

2) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

3) Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

4) Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

5) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

6) Τον Προϊστάμενο του Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ (μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝ:
1) Τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγο κ. Γεώργιο ΔΟΥΒΑΛΗ

2) Τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας Ταξίαρχο κ. Γεώργιο ΤΖΗΜΑ

3) Τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής Αστυνομικό Διευθυντή κ. Θεόδωρο ΡΟΥΜΚΟ 

ΘΕΜΑ : Δ.Α. Χαλκιδικής ώρα ‘’ΜΗΔΕΝ’’

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Ως Ένωση αυτό που μας χαρακτηρίζει είναι η άοκνη προσπάθεια πάντα μέσω διαλόγου και με διάθεση συνεργασίας με την Ηγεσία, να αναζητούμε και να δίνουμε λύσεις προς όφελος των συναδέλφων αλλά και προς την αποτελεσματική και εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών της Δ.Α. Χαλκιδικής.

Αποφάσεις όμως όπως αυτής, το να παρθούν άλλοι εννέα (9) αστυνομικοί από τη Διεύθυνση μας προς ενίσχυση της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αγίου Όρους, είναι η αφορμή να πιστέψουμε πλέον γεμάτοι αγανάκτηση ότι δεν μας υπολογίζει κανείς .

Είμαστε Νομός ‘υδροκέφαλος’, αφού κατά τους θερινούς και όχι μόνο μήνες υπερπολλαπλασιάζεται ο πληθυσμός του. Ενώ οι εκκλήσεις μας επί σειρά ετών για ενίσχυση των Τμημάτων μας είναι αιματηρές, αποφάσεις όπως η συγκεκριμένη, καταδεικνύουν απόλυτη απαξίωση του αγώνα να κρατήσουν ψηλά το αίσθημα της Ασφάλειας οι Αστυνομικοί της Χαλκιδικής.

Νυχθημερόν παρακαλάμε εδώ και χρόνια κάθε ένα πρόσωπο σε ηγετική θέση για να ενισχυθεί το Α.Τ. Αρναίας, αφού κάθε άλλο παρά Υπηρεσία προτίμησης των συναδέλφων είναι, όπως επίσης και το Α.Τ. Σιθωνίας που μόνο ‘από θαύμα’ μπορεί να πάει συνάδελφος εκεί. Γι’ αυτό μας αγανακτεί η ‘αφαίμαξη’ των συγκεκριμένων υπηρεσιών και δη του Α.Τ. Αρναίας, αφού μέσα σε μία νύχτα απομακρύνονται τέσσερα(4) άτομα από εκεί. Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να λαμβάνεται μια τέτοια απόφαση που ισοδυναμεί με διάλυση Τμημάτων που ήδη ασθμαίνουν.

Οι χιλιομετρικές αποστάσεις στην Χαλκιδική είναι τεράστιες, τα Τμήματα αδυνατούν να καλύψουν τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες και αν αφαιρέσετε τις ομάδες ΔΙΑΣ και ΟΠΚΕ που φαίνονται στην δύναμη κάποιων Τμημάτων θα διαπιστώσετε ότι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων όλες οι Υπηρεσίες υπολείπονται των οργανικών τους θέσεων.

Είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ενόψει καλοκαιριού ένας τουριστικός Νομός – χρυσάφι και στολίδι της χώρας, αντί να ενισχύεται, να ΑΠΟΔΕΚΑΤΙΖΕΤΑΙ.

‘Ρουτίνα’ έχουν γίνει και οι παράλογες- συστηματικές αποσπάσεις που απολαμβάνουν ορισμένοι μόνο συνάδελφοι, όπως και το ότι άλλοι έρχονται στο Νομό (μετά κόπων και βασάνων μας) σαν να έχουν ‘συστατικές’ επιστολές τοποθέτησης, με αυτούς που δεν έχουν, να νιώθουν κυριολεκτικά ως ‘εξιλαστήρια θύματα’. Γιατί να πληρώνουν αυτή την κατάσταση οι ελάχιστοι εναπομείναντες συνάδελφοι και οι πολίτες με ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ; Ως Ένωση δεν ξεχνούμε ποτέ ότι εκτός από συνδικαλιστές για την προάσπιση των συμφερόντων ΟΛΩΝ των συναδέλφων, είμαστε και ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ των πολιτών.

ΔΕΝ μπορούμε οι λίγοι εναπομείναντες να φυλάμε τις «Θερμοπύλες» της Χαλκιδικής, να σηκώσουμε το βάρος της ασφάλειας εκατομμυρίων πολιτών. Η ευθύνη της διακινδύνευσης της ασφάλειας των πολιτών που πληρούν τις τοπικές κοινωνίες περιοχής αρμοδιότητας αποδεκατισμένων Τμημάτων, είναι ΕΥΘΥΝΗ των αποφασίσαντων τον αποδεκατισμό τους, και σας θέτουμε προ αυτής.

Είμαστε στο ΣΗΜΕΙΟ ΜΗΔΕΝ για να υπάρξει μία ΓΕΝΝΑΙΑ απόφαση για να ενισχυθεί η Δ..Α. Χαλκιδικής, προσευχόμενοι βέβαια ότι θα γίνει με άτομα που θα παραμείνουν κιόλας στη Διεύθυνσή μας! Διαφορετικά ας κλείσουν τα Τμήματα των οποίων την επάνδρωση δεν αναλαμβάνει όποιος έχει την ΕΥΘΥΝΗ και ας ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΙ για αυτή την επιλογή στην τοπική κοινωνία. Εμείς πάντως ως Ένωση σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουμε τους συναδέλφους μας εκτεθειμένους". 

moustakas1

Παρέμβαση και από την ΠΟΑΣΥ

Ανάλογες ανησυχίες εκφράζει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) με επιστολή της προς την πολιτική και φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στην επιστολή της ΠΟΑΣΥ επισημαίνονται τα εξής:

"Αθήνα, 14 Μαρτίου 2023

Αρ. Πρωτ.: 400/1/61α

Προς: 1) Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Παναγιώτη ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ

2) Τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ελευθέριο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

3) Τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ

4) Τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο ΣΚΟΥΜΑ

5) Τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας

Αντιστράτηγο κ. Ελευθέριο ΓΚΑΡΙΛΑ

Κοιν.: Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής 

Θέμα: «Δ.Α. Χαλκιδικής - ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ»

Αξιότιμοι Κύριοι,

Επανερχόμαστε για πολλοστή φορά σε καταγγελίες του συνδικαλιστικού μας κινήματος που σχετίζονται με ακατανόητες αποφάσεις της αστυνομικής διοίκησης και της ηγεσίας συνολικά και οι οποίες προσβάλλουν όχι μόνο αυτούς τους οποίους αφορούν, αλλά κι εκείνους που τις εγκρίνουν και τις κοινοποιούν προς εφαρμογή από τα κατώτερα κλιμάκια της ιεραρχίας.

Πρόκειται για τις καταγγελίες-γεγονότα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Χαλκιδικής που αφορούν μετακινήσεις αστυνομικών από υπηρεσία σε υπηρεσία και οι οποίες μας αφήνουν άναυδους λόγω της προκλητικότητας και της έλλειψης ενσυναίσθησης όσων έσπευσαν να δώσουν αυτή τη «λύση», σε υπαρκτά κατά τα άλλα προβλήματα αστυνόμευσης και έλλειψης ασφαλείας στη Δ.Α. Χαλκιδικής.

Παρακαλούμε όπως λάβετε σοβαρά υπόψη σας τις παρατηρήσεις που αναφέρονται από την Ένωσή μας στο επισυναπτόμενο έγγραφό της και ζητήσετε εξηγήσεις από όσους φέρουν την ευθύνη, τέτοιων επιπόλαιων αποφάσεων. Αποφάσεων που δεν τους εκθέτουν μόνο στα μάτια των συναδέλφων μας, καθώς τους αφήνουν απροστάτευτους στους κινδύνους που ελλοχεύουν, αλλά και στην εκτίμηση των συμπολιτών μας, οι οποίοι προσβλέπουν σε μια αξιόπιστη αστυνομική διοίκηση και όχι σε μια παραπαίουσα αστυνομία, η οποία προσπαθεί επί ματαίω να καλύψει τις ανάγκες της, ενώ συνάνθρωποί μας επίσης αγωνιούν και απεύχονται νέες ανθρώπινες απώλειες, όπως αυτές από το πρόσφατο τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα".

paliouras1

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2