ΡΟΗ 24/7:

Αναβάθμιση δεξιοτήτων σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο εργασιακό περιβάλλον

ergazomenoi figoures860

Τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας παραμένουν κενές λόγω έλλειψης τεχνικών δεξιοτήτων

Η επανεκπαίδευση και η αναβάθμιση δεξιοτήτων βρέθηκε στο επίκεντρο του 11ου Regional Growth Conference, το οποίο ολοκληρώνει σήμερα τον κύκλο του στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών. Πώς μπορούμε να ενισχύσουμε και να διατηρήσουμε την ανταγωνιστικότητα του ανθρώπινου κεφαλαίου ως δεξιότητα υψίστης σημασίας για την 4η βιομηχανική επανάσταση;

Κατά την διάρκεια της συζήτησης τονίστηκε η ανάγκη δεξιοτήτων στην αγορά εργασίας. Αυτή την περίοδο τουλάχιστον 10.000 θέσεις εργασίας παραμένουν κενές λόγω έλλειψης τεχνικών δεξιοτήτων. Απάντηση σε αυτό, πέρα από αλλαγές στην εκπαίδευση από μικρή ηλικία μπορούν να δώσουν, όπως αναφέρθηκε, οι δράσεις που θα οδηγήσουν στην επανειδίκευση και στην επανεκπαίδευση.

Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον όμως, δημιουργούνται και νέες ανάγκες στην αγορά εργασίας. Όπως έγινε γνωστό, μέχρι το 2025 περιζήτητοι εργαζόμενοι θα είναι αυτοί που έχουν κριτική σκέψη, ανθεκτικότητα στο στρες, θα είναι δημιουργικοί και ευέλικτοι ενώ, σε σημαντικούς τομείς της οικονομίας όπως η τεχνολογία, η Υγεία και οι κατασκευές, οι εργαζόμενοι θα αναγκαστούν τα επόμενα χρόνια να κάνουν επανειδίκευση.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο Δημήτρης Βέργαδος (Διευθυντής Τομέα ΜΜΕ, Θέσεων και Ενημέρωσης, ΣΕΒ), Δρ. Λουκάς Ζαχείλας (Επικεφαλής Τομέα Επανεκπαίδευσης, Cedefop), ο Κωστής Κατσανέβας (Ιδρυτής Careergate) ο Νικήτας Γεωργιάδης (Sales Account Manager Cisco) και ο Αργύρης Τζικόπουλος (CEO, Junior Achievement Greece)

Τη συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Ταραμάς (Διευθυντής Data Consultants).

επιστροφή στην κορυφή