sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Η αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος με βιώσιμο τρόπο

5834788mar23

Νέες πρακτικές στην μετά-COVID εποχή

Στο 11ο Regional Growth Conference που διεξήχθη και φέτος χώρα στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών, προσεγγίστηκαν νευραλγικά ζητήματα που αφορούν στο μέλλον της περιφέρειας όλης της χώρας.

Ενδιαφέρον παρουσίασε η συζήτηση για την αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με βιώσιμο τρόπο, η οποία βασίζεται στην ανάπτυξη στρατηγικών στον κλάδο της φιλοξενίας μετά το πέρας της πανδημίας.

Σχολιάστηκε ο τρόπος με τον οποίο μπορούν οι βιώσιμες επενδύσεις να οδηγήσουν στη βιώσιμη περιφερειακή ανάπτυξη. O Σπήλιος Λιβανός, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στην ΚΣ- NATO, δήλωσε πως τα πάντα γύρω μας εφάπτονται του τουρισμού.

Το υπουργείο και η κυβέρνηση προωθεί μέσω προγραμμάτων τον «πράσινο τουρισμό» επιτυγχάνοντας να ξεφύγει από το παρωχημένο μοντέλο του μαζικού τουρισμού.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Φίλιας, αντιπεριφερειάρχης οικονομικών στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αναφερόμενος στους τρόπους που μπορούν να προωθήσουν τον βιώσιμο τουρισμό, τόνισε τη μοναδικότητα της Δυτικής περιφέρειας, η οποία είναι η μόνη που έχοντας αξιοποιήσει ευρωπαϊκά χρήματα, δημιούργησε ψηφιακά μουσεία που αποτελούν σπουδαίο πόλο έλξης για τους τουρίστες όπως βέβαια και το πρόγραμμα ψηφιακής περιήγησης.

Με παρόμοιους τρόπους που στοχεύουν στον ψηφιακό ανασχηματισμό, μπορεί ο τουρισμός στην Ελλάδα να αποτελέσει πρότυπο σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά το 2012 έχει εξελιχθεί σε έναν θεσμό που καταπιάνεται με τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές περιφέρειες. Προσφέρει την ευκαιρία προβληματισμού και αντιμετώπισης ζητημάτων που σχετίζονται με την περιφερειακή πολιτική της Ελλάδας, την ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr