Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΒΕΘ για αύξηση κατώτατου μισθού: Θετική εξέλιξη, αλλά…

BETH PGFB1721

Αντισταθμιστικά μέτρα για τους εργοδότες ζητούν οι βιοτέχνες

Για θετική εξέλιξη κάνει λόγο το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, αναφορικά με την πρόσφατη ανακοίνωση της αύξησης του κατώτατου μισθού στα 780 ευρώ, ωστόσο επισημαίνει πως θα έπρεπε να συνοδεύεται με αντισταθμιστικά μέτρα για τους εργοδότες, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η ενίσχυση των επιχειρήσεων.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης «είμαστε, αναμφίβολα, θετικοί στην αύξηση του κατώτατου μισθού, που ενισχύει το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών. Συντασσόμαστε με κάθε απόφαση που υπηρετεί την κοινωνική συνοχή χωρίς, όμως, να εξαντλεί τις αντοχές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που, δυστυχώς, είναι περιορισμένες. Εκτιμούμε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ της ακρίβειας και των χαμηλών εισοδημάτων των νοικοκυριών που συχνά δεν επαρκούν για μετά τις 15 του μήνα».

«Ωστόσο εκτιμούμε πως η αύξηση του κατώτατου μισθού θα έπρεπε να συνοδευτεί με μέτρα που θα προσέφεραν ανακούφιση και τόνωση στο επιχειρείν. Πιο συγκεκριμένα η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η ολοκληρωτική κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος θα ήταν προς την σωστή κατεύθυνση. Επιπρόσθετα, διαχρονικό αίτημα του ΒΕΘ είναι η ενσωμάτωση του 13ου και 14ου μισθού, στους 12 μηνιαίους μισθούς. Ας μην ξεχνάμε πως υπάρχει σημαντική μερίδα μικρομεσαίων επιχειρηματιών που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν, μεταξύ άλλων και στην καταβολή του 13ου και 14ου μισθού, με αποτέλεσμα να χρειάζονται στήριξη από την πολιτεία» καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020