Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θεσσαλονίκη: Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 53χρονος για ληστείες

astunomia ereynes

Ο 53χρονος συνελήφθη το Μάιο του 2022 για ληστεία σε κατοικία και έκτοτε είναι φυλακισμένος

Εξιχνιάστηκαν περιπτώσεων ληστειών, κλοπών και εκβίασης στη Θεσσαλονίκη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση και επιστημονική ανάλυση των ανευρεθέντων πειστηρίων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος. Ταυτοποιήθηκε ως δράστης 53χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα, ο 53χρονος τον Ιούλιο του 2008 από κοινού με συνεργό του εισήλθαν σε υποκατάστημα Τράπεζας στην περιοχή των Βασιλικών, όπου με την απειλή πιστολιών και χειροβομβίδας αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 39.250 ευρώ. Για την προσέγγιση και διαφυγή τους χρησιμοποίησαν δίκυκλη μοτοσικλέτα, την οποία είχαν αφαιρέσει σε προγενέστερο χρόνο από την περιοχή της Τούμπας.

Επιπρόσθετα, το Νοέμβριο του ίδιου έτους, από κοινού με συνεργούς του, εισήλθαν σε οικία στην περιοχή της Ανάληψης, όπου διέμενε 75χρονη (τότε) γυναίκα και η οικιακή βοηθός της, τις οποίες ακινητοποίησαν και αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 30.700 ευρώ και κοσμήματα. Ακολούθως, τον Απρίλιο του 2009, απέστειλαν στην 75χρονη φάκελο με απειλητικό περιεχόμενο, απαιτώντας την καταβολή του χρηματικού ποσού των 200.000 ευρώ, προκειμένου να της επιστρέψουν τα κλοπιμαία.

Τέλος, τον Ιανουάριο του 2022 διάρρηξε κατοικία στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Βόλβης απ’ όπου αφαίρεσε ηλεκτρολογικά μηχανήματα.

Σημειώνεται ότι, ο δράστης συνελήφθη στις 19 Μαΐου 2022, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, δυνάμει σχετικού εντάλματος για ένοπλη ληστεία σε οικία στην περιοχή της Πυλαίας.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020