Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αυξημένες κατά 15% σε σχέση με το 2019 οι προγραμματισμένες πτήσεις για Ελλάδα

aerodromio makedonia1000

Αύξηση 51% στα περιφερειακά αεροδρόμια, σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με την Υφ. Τουρισμού

Στην ιδιαίτερη δυναμική με την οποία ξεκίνησε η φετινή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή της στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η Υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι πρόκεται για συνέχεια της περσινής χρονιάς, όπου οι επιδόσεις του τουρισμού ξεπέρασαν κάθε προσδοκία. «Το 2022 ο τουρισμός ξεπέρασε κάθε προσδοκία φτάνοντας, παρά τις παγκόσμιες κρίσεις, τα έσοδα του 2019 με την καλύτερη επίδοση στην ιστορία μας στις τρεις μεγαλύτερες αγορές μας - Βρετανία Γερμανία, Γαλλία», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Δίνοντας το στίγμα της νέας σεζόν του 2023 η κ. Ζαχαράκη στάθηκε στις επιδόσεις του Ιανουαρίου, αναφέροντας ότι τα έσοδα σημείωσαν αύξηση 72% και οι αφίξεις 86% σε σχέση με το 2022. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το δίμηνο Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου καταγράφηκε αύξηση 51% -σε σχέση με πέρυσι- στα περιφερειακά αεροδρόμια, ενώ συνολικά για τη φετινή χρονιά «οι προγραμματισμένες πτήσεις υπολογίζονται σε 15% παραπάνω από το 2019, πριν την πανδημία».

Σε ό,τι αφορά τις εκτιμήσεις της για τις ερχόμενες εκλογές η κ. Ζαχαράκη σημειώνει ότι η κυβέρνηση έχοντας αναλάβει την ευθύνη για τη διόρθωση των διαχρονικών παθογενειών του παρελθόντος στο σιδηρόδρομο -και όχι μόνο- θα συνεχίσει την παραγωγή κυβερνητικού έργου μέχρι και την ημέρα των εκλογών. Και στις εκλογές, όπως σημειώνει, θα διεκδικήσει την ψήφο των Ελλήνων πολιτών βασιζόμενη σε αυτό το συνολικό έργο, αλλά και στην αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα της στη αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων, πολλές από τις οποίες βρίσκονται μπροστά μας.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020