xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ολοκληρώνεται η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης στην Κασσάνδρεια

DIMOS KASSANDRAS 3

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 4.557.000 ευρώ - Διασφαλίζεται η ποιότητα νερού για τους κατοίκους της Κασσάνδρειας

Εντός χρονοδιαγράμματος αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο «Κατασκευή εσωτερικού δικτύου ύδρευσης οικισμού Κασσάνδρειας». Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι του Υπουργείου Εσωτερικών, Άξονας Προτεραιότητας «Βελτίωση των υποδομών των δικτύων ύδρευσης», με τίτλο «Υποδομές ύδρευσης για την εξασφάλιση επαρκούς ποσότητας και ποιότητας ύδατος για ανθρώπινη κατανάλωση».
Καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή προσφορών του διαγωνισμού της τελευταίας φάσης του έργου είναι η 14 Απριλίου 2023.
Το έργο των 4.557.000,00 ευρώ, προβλέπει την πλήρη κατάργηση και αποκοπή από το δίκτυο (όχι απομάκρυνση από τη θέση τους για περιβαλλοντικούς λόγους) των υφιστάμενων αγωγών από αμίαντο καθώς και καθολική αντικατάσταση όλων των πλαστικών αγωγών από PVC. Σκοπός, του έργου είναι η δημιουργία δικτύων ύδρευσης τα οποία να πληρούν όλες εκείνες τις προδιαγραφές που εξασφαλίζουν ποιότητα και ποσότητα νερού σε όλους, τώρα και στο μέλλον.

DIMOS KASSANDRAS 1

moustakas1

Η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά, ανέφερε: «Πρόκειται για μια αναγκαία παρέμβαση που αποσκοπεί στη διασφάλιση ποιοτικού πόσιμου νερού και σε επαρκείς ποσότητες. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε κυρίως τους θερινούς μήνες, που είναι περίοδος αιχμής για τον Δήμο μας, είναι πολλά και σοβαρά. Η παλαιότητα του υφιστάμενου δικτύου, η έλλειψη επαρκούς πίεσης σε πολλά σημεία του οικισμού, και κυρίως η επιτακτική ανάγκη για απομάκρυνση των υφιστάμενων υλικών των αγωγών και η αντικατάστασή τους με υλικά φιλικά στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, ήταν κριτήρια της απόφασης της διοίκησής μας για τη διεκδίκηση και ένταξη του έργου στο «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι». Ευελπιστούμε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί άμεσα και το προσεχές καλοκαίρι θα έχουμε λύσει ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα υδροδότησης στην Κασσάνδρεια».

paliouras11

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2