Χάρισαν ζωή σε 8 συνανθρώπους μας
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΕΛΛΑΔΑ
- Εκτύπωση
Δωρεά οργάνων από δύο νοσηλευόμενους που κατέληξαν στο νοσοκομείο "Γ. Παπανικολάου"
«Πνοή ζωής» έλαβαν τουλάχιστον 8 άνθρωποι μέσα από τη δωρεά οργάνων στην οποία προχώρησαν οι οικογένειες δύο νοσηλευομένων που κατέληξαν στο νοσοκομείο «Γεώργιος Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη, την τελευταία εβδομάδα του Απριλίου.
Όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του «Γεώργιος Παπανικολάου», «το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Α' και Β' Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) ευχαριστούν θερμά τους οικείους των νοσηλευόμενων, οι οποίοι με γενναιοδωρία προχώρησαν σε μια πράξη ανθρωπισμού μέσα από τη διαδικασία της προσφοράς των οργάνων τους».
Ειδικότερα, στην Α’ ΜΕΘ το Σάββατο 29 Απριλίου 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων από 57χρονη γυναίκα με τη συνεργασία γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού της Α' ΜΕΘ και τις χειρουργικές ομάδες λήψης των οργάνων: Από χειρουργική ομάδα της Ιταλίας για τη λήψη ήπατος, από τη χειρουργική ομάδα στο «Ιπποκράτειο» για τη λήψη των νεφρών όπου έγινε και η μεταμόσχευση και από το «Παπαγεωργίου» για τη λήψη των κερατοειδών.
Στη Β’ ΜΕΘ την Τετάρτη 26 Απριλίου 2023 ολοκληρώθηκε με επιτυχία η λήψη οργάνων από 79χρονο με τη συνεργασία γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού της Β' ΜΕΘ και τις χειρουργικές ομάδες λήψης των οργάνων: Από τη χειρουργική ομάδα στο «Ιπποκράτειο» για τη λήψη των νεφρών και από το «Παπαγεωργίου» για τη λήψη των κερατοειδών. Η μεταμόσχευση νεφρού στον συμβατό λήπτη πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ευαγγελισμός», ενώ οι κερατοειδείς αναμένεται να μεταμοσχευτούν εντός των προσεχών ημερών.
Η συμβολή του προσωπικού των Μονάδων και των χειρουργικών ομάδων λήψης των οργάνων είναι καθοριστική στην επιτυχή έκβαση της διαδικασίας δωρεάς οργάνων υπό τον συντονισμό του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) αλλά και με την πολύτιμη συμβολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου που συμμετέχει σε αυτή τη διαδικασία.
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Στ. Βαλιάνος: "Ο Δήμος Αριστοτέλη έχει παγκόσμιες μοναδικότητες" (βίντεο)
- Θεσσαλονίκη: Στο νοσοκομείο 35χρονος μετά από εργατικό ατύχημα
- Εγκαινιάστηκε το πολιτικό γραφείου του Βουλευτή Γιάννη Γιώργου, στον Πολύγυρο
- Θεατρική ομάδα από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγ. Νικολάου "Η Βουρβουρού"
- Μίνι "λίφτινγκ" στη Μουδανιών την Τετάρτη