ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ | "Ο Πρώτος Παράγοντας – Το Ταξίδι προς τον Όθεριν"

f40ad37f 3223 bc33 82f1 67cf0faee2a8

Ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα επιστημονικής φαντασίας συνεχίζει το ταξίδι του

Λίγος καιρός έχει περάσει µετά τα αλησµόνητα γεγονότα εκείνων των ηµερών του 2481 µ.Χ. Το Έβδοµο, γνωρίζοντας πλέον τις τοποθεσίες δύο Παραγόντων στο υποαστρικό σύστηµα Λίµτε Μπορµτ –«Κρυµµένο Κόσµηµα»– και στον Κτεµ Ετάε –το «Υγρό Φως»–, στέλνει δυνάµεις για να τους αποκτήσει.

Την ίδια στιγμή, οι λιγοστοί Τελικοί Εργάτες, που ξέρουν για τους Παράγοντες και που έχουν διαφύγει, ξεκινούν από τον Ιαπετό, µε πρώτη στάση τον Σείριο, ένα ταξίδι ενάντια σε κάθε πιθανότητα και έξω από κάθε ελπίδα, µη γνωρίζοντας πού θα τους φτάσει. Ίντριγκες, εξώκοσµες καταστάσεις, άγνωστα στοιχεία που περιφέρονται στο σύμπαν και οντότητες πέρα από κάθε φαντασία τους περιμένουν.

Ο «Πρώτος Παράγοντας» είναι µια περιπέτεια επιστημονικής φαντασίας, που δεν περιγράφει µόνο ένα ταξίδι µε αφετηρία τη Γη, πέρα από τον χρόνο και τον χώρο, µα ανασυνθέτει τον αγώνα και την αυτοθυσία µερικών ευνουχισμένων ψυχών, µιας χούφτας ανθρώπων επόµενων γενεών, χαµένων στους αιώνες του Εβδόµου. Οι άνθρωποι αυτοί δοκίµασαν ισχνές ευωδιές ελευθερίας µέσω µιας κρυφής ελπίδας, σύντοµης σαν σπινθήρας, µα ψευδεπίγραφης, και οδηγήθηκαν σε περιπέτειες µέχρι τα άκρα του σύµπαντος εν µέσω πολέµου µε άλλους Πολιτισµούς. Ο στόχος τους, απλός: να ανατρέψουν τις βαθιά ριζωµένες αρνητικές αλλαγές που υπέστη η ανθρωπότητα στο παρόν τους και να ανοίξουν ένα νέο, φωτεινότερο µονοπάτι για το µέλλον.

Στο δεύτερο µέρος της ιστορίας, «Το ταξίδι προς τον Όθεριν», η αποκάλυψη της βασικότερης παραµέτρου της επίλυσης του γρίφου πλησιάζει, ενώ διακρίνεται αχνά η φύση και η κρισιµότητα του σημαντικότερου Παράγοντα, του Πρώτου.

Κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις "Πηγή"

Ο συγγραφέας

Ο Κωνσταντίνος Εµµανουήλ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1975. Σπούδασε τεχνολόγος ηλεκτρονικός και ειδικεύτηκε στα Δίκτυα Υπολογιστών. Η επιστηµονική φαντασία, η Αστροφυσική και η Αστρονοµία κατέχουν σηµαντικό χρονοµερίδιο ενασχόλησής του. Ο «Πρώτος Παράγοντας» είναι το αποτέλεσµα αυτής της ενασχόλησης.

επιστροφή στην κορυφή