Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν παρέλαβε τη διερευνητική εντολή από την ΠτΔ ο Αλ. Τσίπρας

tsiprsakeent

"Οδυνηρό σοκ" χαρακτήρισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

"Κυρία Πρόεδρε όπως γνωρίζετε δεν προκύπτουν οι συσχετισμοί για να υπάρξει κυβέρνηση. Ως εκ τούτου κι εγώ ανταποκρίθηκα στη θεσμική μου υποχρέωση να έρθω και να σας πω ότι δεν θα παραλάβω τη διερευνητική εντολή, γιατί δεν προκύπτει δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης. Ως εκ τούτου έχετε εσείς τη δικαιοδοσία για το τι θα ακολουθήσει", είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά την επίσκεψή του στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου κλείθηκε στο πλαίσιο της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Η κ. Σακελλαρόπουλου, από την πλευρά της, σημείωσε πως "το Σύνταγμα προβλέπει τη συνέχεια με σαφή τρόπο" και εξέφρασε την ελπίδα "οι επόμενες εκλογές να δώσουν κυβέρνηση".

Βγαίνοντας από το Προεδρικό Μέγαρο ο κ. Τσίπρας, είπε στους δημοσιογράφους: "Δεν έχω κανένα λόγο να κρύψω ότι το εκλογικό αποτέλεσμα είναι για μας ένα οδυνηρό σοκ, απρόσμενα οδυνηρό. Φοβάμαι ότι και για την κοινωνία είναι οδυνηρό το αποτέλεσμα ακόμα και για όσους ψήφισαν τη Νέα Δημοκρατία δεδομένου ότι διαμορφώνονται συσχετισμοί που αν επαναληφθούν στις επόμενες εκλογές της ενισχυμένης αναλογικής θα δημιουργήσουν συνθήκες ασφυκτικές για τη Δημοκρατία. Μια παντοδυναμία και μάλιστα μιας κυβέρνησης που η συμπεριφορά της στην πρώτη τετραετία έδειξε ότι δε σέβεται ούτε το κράτος Δικαίου, ούτε τη Δημοκρατία, ούτε τον πλουραλισμό. Φανταστείτε λοιπόν έναν παντοδύναμο, ανεξέλεγκτο, ηγεμόνα Πρωθυπουργό αν αποτυπωθούν αυτοί οι συσχετισμοί. Επίσης ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, τόνισε ότι αναλαμβάνει ακέραια την ευθύνη γι’ αυτό το αποτέλεσμα και πρόσθεσε: "στο δικό μου ηθικό λεξιλόγιο αναλαμβάνω την ευθύνη σημαίνει στέκομαι και δίνω τη μάχη και αυτό θα κάνω".

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020