ΡΟΗ 24/7:

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού Πρωθυπουργού

sarmassakle

Προηγήθηκε σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο

Ο Πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού Πρωθυπουργού, μετά την πρόσκληση από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία του αναθέτει σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, το σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές.

Νωρίτερα σήμερα, πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, την οποία συγκάλεσε η ΠτΔ, όπως προβλέπει το Σύνταγμα ως ύστατη προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο αρχηγός της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης, του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Ωστόσο η σύσκεψη απέβη άκαρπη - όπως αναμενόταν - ενώ σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, οι πολιτικοί αρχηγοί συμφώνησαν στη διενέργεια των εκλογών στις 25 Ιουνίου.

Στη συνέχεια η ΠτΔ προχώρησε στο επόμενο βήμα που προβλέπει το Σύνταγμα και είναι η συγκρότηση υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, με τον κ. Σαρμά να αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού Πρωθυπουργού.

επιστροφή στην κορυφή