Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΑΝΕΤΧΑ: Ενημέρωση για την Παράκτια και Βιώσιμη Αλιεία στην Ιερισσό

ANETXA logo focus

Στις 30 Μαΐου

Τη 2η Θεματική – Ενημερωτική Εκδήλωση με τίτλο «Παράκτια και Βιώσιμη Αλιεία» διοργανώνει η Αναπτυξιακή Εταιρεία Χαλκιδικής - ΑΝ.ΕΤ.ΧΑ. ΑΕ υπό τον συντονισμό της Αναπτυξιακής Ηρακλείου ΑΑΕ ΟΤΑ, την Τρίτη 30 Μαΐου στις 10.00 στο Αριστοτέλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιερισσού, στο πλαίσιο υλοποίησης του Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Παράκτιες Απειλές και Αλιεία», με τη συμμετοχή 22 συνολικά συμβαλλόμενων παράκτιων και νησιωτικών ΟΤΔ Αλιείας της χώρας.
Κύριος στόχος του εν λόγω Διαπεριφερειακού Σχεδίου Συνεργασίας είναι η ιεράρχηση των κινδύνων που αντιμετωπίζει το θαλάσσιο περιβάλλον και σχετίζονται με την αλιεία και τις παράκτιες περιοχές και η δημιουργία στοχευμένων προτάσεων για την αντιμετώπισή τους μέσα από τη συνεργασία των εταίρων του σχεδίου.
Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν ως εισηγητές διακεκριμένοι επιστήμονες καθώς και εκπρόσωποι από ενώσεις που σχετίζονται με τον τομέα της ιχθυολογίας και της αλιείας συμβάλλοντας, έτσι, μέσω της παρουσίασης καλών πρακτικών, επιστημονικών δεδομένων και στοιχείων, στη διάδοση της σοβαρότητας των περιβαλλοντικών ζητημάτων και τις επιπτώσεις τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή των κατοίκων των παράκτιων περιοχών.

mpanavas

Πιο συγκεκριμένα, θα παρευρεθούν ως εισηγητές: ο Επίκουρος Καθηγητής της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Ιωάννης Γιάντσης, ο Πρόεδρος της ΠΕΠΜΑ, Ιωάννης Μπουντούκος, ο Βιολόγος – Μεταδιδακτορικός Ερευνητής (MSc – PhD) του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών (ΙΝΕΒ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), Κωνσταντίνος Κουκάρας, ο αναπληρωτής καθηγητής του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ, Κωνσταντίνος Γκάνιας, καθώς και η διευθύντρια της ΔΑΟΚ Χαλκιδικής, Νικολέτα Κραββα.
Η εκδήλωση θα μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας zoom, την οποία μπορείτε να παρακολουθήσετε πατώντας στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://us06web.zoom.us/j/83926506511?pwd=MlVnUm83YzRQa0QwaHlTSlEvVEJzZz09

paliouras11

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020