ΡΟΗ 24/7:

Παράταση για την υποβολή αιτήσεων στο πλαίσιο της πρόσκλησης των Σχεδίων Βελτίωσης

agrotis trakter

Η νέα προθεσμία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου και ώρα 13:00

Μετά από οδηγίες του Υπουργού ΑΑΤ Γιώργου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού Γιώργου Στύλιου, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών Δημήτρης Παπαγιαννίδης υπέγραψε και αναρτήθηκε στο Διαύγεια, παράταση της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την υποβολή προτάσεων στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2022, Mέτρο 4: «Επενδύσεις σε υλικά στοιχεία του ενεργητικού», Υπομέτρο 4.1: «Στήριξη για επενδύσεις σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις», Δράση 4.1.5: «Υλοποίηση επενδύσεων με στόχο την ανθεκτικότητα, τη βιωσιμότητα και την ψηφιακή οικονομική ανάκαμψη των γεωργικών εκμεταλλεύσεων» - Σχέδια βελτίωσης.

Η νέα προθεσμία υποβολής είναι η 30η Ιουνίου και ώρα 13:00.

Αιτήσεις αποριστικοποίησης αιτήσεων θα γίνονται δεκτές μέχρι και 48 ώρες πριν την λήξη τη προθεσμίας υποβολής.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος της Δράσης 4.1.5 είναι η επίτευξη ανθεκτικής, βιώσιμης και ψηφιακής οικονομικής ανάκαμψης των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, ώστε να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τις υφιστάμενες αλλά και τυχόν μελλοντικές συνέπειες της πανδημίας ή όποιου άλλου κινδύνου προκύψει.

Η Δημόσια Δαπάνη της πρόσκλησης ανέρχεται σε 180.000.000 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΑΑ). Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται στις Περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με τον επόμενο πίνακα. Μετά την αξιολόγηση των αιτημάτων πληρωμής θα κατανεμηθεί επιπλέον ποσό 50.000.000 ευρώ ως υπερδέσμευση έτσι ώστε η συνολική δημόσια δαπάνη της πρόσκλησης να ανέρθει στα 230.000.000 ευρώ.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 25 Μαϊος 2023 21:23
επιστροφή στην κορυφή