ΡΟΗ 24/7:

Βολές Καστανίδη κατά Ανδρουλάκη, για την επιλογή του να κρατήσει την έδρα στην Α' Θεσσαλονίκης

kastanidis

Αιχμηρή ανακοίνωση του υποψηφίου Βουλευτή

Την έντονη αντίδραση του υποψηφίου Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α' Θεσσαλονίκης, Χάρη Καστανίδη πυροδότησε η απόφαση του Προέδρου του Κινήματος, Νίκου Ανδρουλάκη να κρατήσει την έδρα του στην Α΄ Θεσσαλονίκης, αφήνοντας τον κ. Καστανίδη εκτός Βουλής.
«Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται», ανέφερε ο κ. Καστανίδης σε ανακοίνωσή του. «Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης», υπογραμμίζει ακόμη, προσθέτοτας: «Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καστανίδη:

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με ενημέρωσε για την απόφασή του να καταλάβει ο ίδιος την έδρα της παράταξης στην Α’ Θεσσαλονίκης, την ίδια ακριβώς ώρα που ενημέρωνε επισήμως και τον Τύπο. Δεν αξιώνω κανόνες δεοντολογίας σε μιαν εποχή έκπτωσης της πολιτικής. Ο κ. Ανδρουλάκης εκτίμησε, έκρινε και αποφάσισε μόνος, όπως, άλλωστε, δικαιούται. Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει πρακτικά κάποια σημασία, αφού η Βουλή θα συγκληθεί για μία μόλις ημέρα και θα διαλυθεί αμέσως.
Στο συμβολικό και ηθικό πεδίο, όμως, έχει μεγάλη σημασία, για λόγους που αντιλαμβάνονται μόνο όσοι διαθέτουν ιστορική συνείδηση του χώρου. Η προσωπική προσβολή δεν κάμπτει την υποχρέωσή μου να δώσω μέχρι τέλους τον αγώνα για την ενίσχυση της Δημοκρατικής Παράταξης. Απλός μαχόμενος πολίτης ή μετέχων στο ψηφοδέλτιο, είναι αδιάφορο, γιατί ουδέποτε εξάρτησα τη στάση μου από οφίκια. Οι επιλογές είναι του κ. Ανδρουλάκη».

 

επιστροφή στην κορυφή