xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Γιορτή των λαϊκών αγορών στην πλατεία Αριστοτέλους

230529 Aristotelous8

- Απ. Τζιτζικώστας: «Συνδιοργανώνουμε αυτή τη μεγάλη ολοήμερη γιορτή για την πόλη μας, στοχεύοντας στην ανάδειξη της υγιεινής διατροφής, στην αξία των φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητά μας»

Εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 94 χρόνων λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στη Θεσσαλονίκη διοργανώθηκαν το πρωί της Δευτέρας στην Πλατεία Αριστοτέλους, από τη Γενική Συνομοσπονδία Παραγωγών, Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Πάγκοι λαϊκής αγοράς, όπου μοιράζονταν φρούτα και λαχανικά, τραγουδιστές και παιχνίδια για τα παιδιά, μπαλόνια αλλά και ένα αερόστατο, δημιούργησαν ένα γιορτινό σκηνικό, με σκοπό μικροί και μεγάλοι να μάθουν για τη σημασία των φρέσκων φρούτων και λαχανικών, αλλά και για τη σημασία της ανακύκλωσης στους καφέ κάδους.

230529 Aristotelous9

Στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 94 χρόνων λειτουργίας των λαϊκών αγορών της Θεσσαλονίκης, συμμετείχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας. Τον κ. Τζιτζικώστα συνόδευσαν η Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης και Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών και Προγραμματισμού Αθηνά Αηδονά, οι Αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης, Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνα Δερμεντζοπούλου και Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Κώστας Γιουτίκας, όπως και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Αγγελίδης.

230529 Aristotelous1

Όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας: «Ενενήντα τέσσερα χρόνια λαϊκών αγορών, 94 χρόνια ποιοτικά και φτηνά προϊόντα για τους καταναλωτές. Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μαζί με τη Γενική Συνομοσπονδία και τον Οργανισμό Λαϊκών Αγορών συνδιοργανώνουμε αυτή τη μεγάλη ολοήμερη γιορτή για την πόλη μας, στοχεύοντας στην ανάδειξη της υγιεινής διατροφής, στην αξία των φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητά μας και ειδικά στην καθημερινή διατροφή των παιδιών. Επίσης, στην ανάγκη να υιοθετήσει η ελληνική οικογένεια καλύτερες διατροφικές συνήθειες και ταυτόχρονα στην ανάδειξη του θετικού αποτυπώματος των λαϊκών αγορών στην κοινωνία. Ενός θεσμού, που αναπτύσσεται διαρκώς τα τελευταία χρόνια και είμαι βέβαιος ότι θα αναπτύσσεται και τα επόμενα. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι η Θεσσαλονίκη θα είναι η πρώτη περιοχή της χώρας, που θα αποκτήσει πολύ σύντομα την πρώτη απογευματινή λαϊκή αγορά, όπως αποφάσισαν τα συλλογικά όργανα των λαϊκών αγορών. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούν να έχουν πρόσβαση και να εξυπηρετούνται από τη λαϊκή αγορά και οι συμπολίτες μας, οι οποίοι εργάζονται τις πρωινές ώρες. Θα συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια η Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα συλλογικά όργανα των λαϊκών αγορών, να αναπτύσσουμε ακόμη περισσότερο το θεσμό, να κάνουμε τις λαϊκές πιο σύγχρονες, για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών, κάθε βαλαντίου, με ποιοτικά και φτηνά προϊόντα. Χαιρόμαστε για την πολύ μεγάλη συμμετοχή των παιδιών στη σημερινή γιορτή, είναι ίσως το πιο σημαντικό κέρδος από τέτοιες εκδηλώσεις».

επιστροφή στην κορυφή