xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Μάντρα με ανταλλακτικά ρύπαινε το περιβάλλον (φωτο)

2023 05 31 ryp2

Οι ιδιοκτήτες είχαν καταλάβει δημόσιο χώρο έξω από την επιχείρηση, όπου άφηναν ογκώδη απόβλητα

Στη σύλληψη δύο ατόμων που προέβαιναν σε περιβαλλοντική ρύπανση σε προαύλιο χώρο επιχείρησης εμπορίας ανταλλακτικών αυτοκινήτων, στην περιοχή του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, προχώρησαν έπειτα από συντονισμένες ενέργειες αστυνομικοί του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για δύο αδέλφια, ηλικίας 44 (γυναίκα) και 47 (άντρας) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος κατά συναυτουργία.

2023 05 31 ryp1

Ειδικότερα, το πρωί της Τρίτης από αστυνομικούς της ανωτέρω υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων, με συνδρομή αρμόδιων υπαλλήλων του Τμήματος Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας, της Διεύθυνσης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπου διαπιστώθηκε πως τα δύο άτομα είχαν προβεί σε αυθαίρετη κατάληψη δημόσιου- κοινόχρηστου χώρου, εκτός των ορίων της περίφραξης της εταιρείας τους, με εναπόθεση ογκωδών αποβλήτων, από μη λειτουργικά τμήματα οχημάτων και λοιπών ανταλλακτικών σε έκταση περίπου 30 τετραγωνικών μέτρων.

2023 05 31 ryp 3

Επιπλέον, στον περιβάλλοντα χώρο, υπήρχαν ανταλλακτικά κινητήρων και απόβλητα, τα οποία βρίσκονταν εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες και προέρχονταν από παράνομη αποσυναρμολόγηση μερών αυτοκινήτων, καθώς η επιχείρηση στερούνταν σχετικής άδειας λειτουργίας για τη διάλυση οχημάτων τέλους κύκλου ζωής χειρονακτικά, με αποτέλεσμα η λειτουργία της εταιρείας να πραγματοποιείται χωρίς τους προβλεπόμενους όρους και προϋποθέσεις για την προστασίας του περιβάλλοντος.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

2023 05 31 ryp 4

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos