xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αναβαθμίζεται με το πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ το κτήριο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής

EPIMELHTHRIO XALK logo

Το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είναι το πρώτο στη χώρα, που εντάσσεται σε αυτό πρόγραμμα

Στο πρόγραμμα ΗΛΕΚΤΡΑ εντάχθηκε η αναβάθμιση του κτηρίου όπου στεγάζεται το Επιμελητήριο Χαλκιδικής, μετά το αίτημα του Επιμελητηρίου και τη συνεργασία με την ΑΝΕΤΧΑ και το Δήμο Πολύγύρου.
Σημειώνεται ότι οι ιδιόκτητες εγκαταστάσεις του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, που θεμελιώθηκαν το 1996 και αποπερατώθηκαν το 2001 επί προεδρίας του αείμνηστου Ιωάννη Συμεωνίδη και του Αντώνη Βερροιώτη, χρειάζονται ανακαίνιση.
Ιδιαίτερα σημαντικό είναι δε το γεγονός ότι το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είναι το πρώτο στη χώρα, που εντάσσεται σε αυτό πρόγραμμα με στόχο να αναβαθμιστεί ενεργειακά το υπάρχον κτήριο, να γίνει πιο λειτουργικό προς όφελος των μελών και των εργαζομένων του, αλλά και να λύσει σοβαρά θέματα φθοράς και προσβασιμότητας που δεν είχαν προβλεφθεί.
Το έργο αυτό εντάσσεται σε μια από τις βασικές προτεραιότητες της παρούσας Διοίκησης, που επιθυμεί αν μη τι άλλο, να αφήσει ένα έργο με θετικό αποτύπωμα για τον φορέα, αλλά και για την πρωτεύουσα του Νομού.

mpanavas

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, Γιάννης Κουφίδης, "σε μια εποχή που η εξοικονόμηση ενέργειας, η δημιουργία κτηριακών υποδομών φιλικών και προσβάσιμων προς κάθε ενδιαφερόμενο και με μηδαμινό ενεργειακό αποτύπωμα είναι κανόνας, οφείλουμε να ακολουθήσουμε τις επιταγές της εποχής.
Επιπλέον, με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η αναβάθμιση του Επιμελητηριακού θεσμού γενικότερα, μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, στη σύνδεση της παραγωγής με την εκπαίδευση, η οποία θα πραγματοποιείται από τα Επιμελητήρια, στη μεταφορά της αδειοδότησης επαγγελμάτων ταυτόχρονα με τη δημιουργία εσωτερικών επιστημονικών δομών, στην αποκέντρωση και αποσυμφόρηση Δημοσίων υπηρεσιών και τελικά στη συνδιαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής με την κεντρική εξουσία".

paliouras11

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2