sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Πρόγραμμα κοινής δράσης στον τουρισμό θα υπογράψουν Βουλγαρία και Ελλάδα

touristes pswnizoun

Στη Σόφια η 68η Σύνοδος της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ

Πρόγραμμα για κοινές δράσεις στον τουρισμό αναμένεται να υπογραφεί ανάμεσα στη Βουλγαρία και την Ελλάδα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023, όπως έγινε γνωστό μετά τη συνάντηση εργασίας που είχαν την Πέμπτη ο Βούλγαρος υπουργός Τουρισμού Ίλιν Ντιμιτρόφ με την Ολυμπία Αναστασοπούλου, Γενική Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης στο υπουργείο Τουρισμού.

«Η συνεργασία μας στον τομέα του τουρισμού είναι εξαιρετική. Η Ελλάδα είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Βουλγαρίας στην ΕΕ μετά τη Γερμανία, τη Ρουμανία και την Ιταλία. Για την Ελλάδα, η Βουλγαρία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος στην ΕΕ μετά την Ιταλία», υπογράμμισε ο Ντιμιτρόφ κατά τη συνάντηση.

Συνολικά 806.000 Έλληνες τουρίστες επισκέφθηκαν το 2022 τη Βουλγαρία, καθιστώντας τη χώρα τη δεύτερη μεγαλύτερη τουριστική αγορά για τη Βουλγαρία μετά τη Ρουμανία, με αύξηση 211%. Η Βουλγαρία και η Ελλάδα είναι επίσης από τις πιο επιτυχημένες χώρες σε όρους ανάκαμψης του τομέα. Ανάπτυξη 27% καταγράφηκε τον περασμένο χειμώνα και ανάπτυξη 5-7% αναμένεται για το καλοκαίρι του 2023 σε σύγκριση με το 2019, δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.

Η Ολυμπία Αναστασοπούλου επισκέφθηκε την Σόφια ως Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην 68η Σύνοδο της Επιτροπής για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού του ΟΗΕ, η οποία φιλοξενήθηκε από τη Βουλγαρία από τις 31 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου, προέδρευσε των εργασιών της Συνόδου και απηύθυνε στους συνέδρους από τις 39 συμμετέχουσες ευρωπαϊκές χώρες το Communications of the Chair.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr