xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Νεκρή τουρίστρια στην Ουρανούπολη Χαλκιδικής - Μία ώρα αργότερα έφτασε το ασθενοφόρο

asthenoforo psila

Τελευταία κρουαζιέρα για 63χρονη Ρουμάνα

Συνεχίζονται οι τραγωδίες με τις καθυστερήσεις στα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που καλούνται να αντιμετωπίσουν επείγον περιστατικό, καθώς άλλη μία γυναίκα έχασε τη ζωή της, αυτή τη φορά στη Χαλκιδική. Πρόκειται για 63χρονη Ρουμάνα, η οποία έφτασε λίγο μετά της 2.00 το μεσημέρι της Τετάρτης στο λιμάνι της Ουρανούπολης, μετά από κρουαζιέρα στην οποία είχε πάρει μέρος και μαζί με άλλα άτομα του γκρουπ κατευθύνθηκε προς τον οικισμό. Η γυναίκα αισθάνθηκε αδιαθεσία και στο σημείο έσπευσε ιδιώτης γιατρός από την περιοχή, ενώ κλήθηκε και το ΕΚΑΒ. Παρά τις προσπάθειες του γιατρού, ο οποίος έκανε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση, η γυναίκα κατέλιξε πριν φτάσει το ασθενοφόρο.
Σημειώνεται ότι το ΕΚΑΒ κλήθηκε στις 2.30 περίπου, ωστόσο ξεκινώντας από το Κέντρο Υγείας Αγίου Νικολάου έφτασε στην Ουρανούπολη μία ώρα αργότερα, όταν πλέον ήταν αργά για την 63χρονη γυναίκα.
Προανάκριση για το περιστατικό έχει αναλάβει ο Αστυνομικός Σταθμός Ουρανούπολης, ενώ έχει παραγγελθεί και η διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

mpanavas

"Καμπανάκι" από τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Στο μεταξύ, μετά το θόρυβο που ξέσπασε από το θάνατο 63χρονης στην Κω, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή πάνω στην καρότσα αγροτικού ημιφορτηγού, γιατί το μοναδικό διαθέσιμο ασθενοφόρο του νησιού ήταν σε άλλο περιστατικό, αλλά και το θάνατο 19χρονης στη Νέα Μάκρη Αττικής, μετά από πέντε ολόκληρες ώρες αναμονής για ασθενοφόρο, οι νοσοκομειακοί γιατροί απέστειλαν επιστολή της προς την υπηρεσιακή υπουργό Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου (δείτε αναλυτικά εδώ).

Ερωτήματα από την Κ. Μάλαμα για το ΕΣΥ στη Χαλκιδική

Για τις δραματικές ελλείψεις στη στελέχωση του ΕΚΑΒ και τον προβλημάτων στις δομές υγείας στη Χαλκιδική, αναφέρεται η υποψήφια Βουλευτής του νομού Κυριακή Μάλαμα σε ανακοίνωσή της, προχωρώντας σε σειρά ερωτήσεων (δείτε αναλυτικά εδώ).

paliouras11

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 25 Ιουλίου 2023 09:18
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2