ΡΟΗ 24/7:

Εγκαινιάστηκε το Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ

230628 Kleisto6

Πρόκειται για έναν χώρο 1.300 τετραγωνικών μέτρων, που διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες

Το Κλειστό Γυμναστήριο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ στην Πανεπιστημιούπολη Θέρμης εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου και παρουσία του Πρύτανη του ΑΠΘ Δημήτρη Κωβαίου και του Δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου.

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Σχολής Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης χρηματοδοτήθηκε και κατασκευάστηκε με ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας, για ένα σημαντικό έργο με διπλή σημασία, τόσο για την Παιδεία, όσο και για τον Αθλητισμό.

Περιγράφοντας το νέο Κλειστό Γυμναστήριο, ο Περιφερειάρχης επισήμανε: "Εγκαινιάζουμε έναν υπερσύγχρονο χώρο άθλησης, ένα σημείο αναφοράς για όλη τη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για έναν χώρο 1.300 τετραγωνικών μέτρων, που διαθέτει όλες τις σύγχρονες υποδομές και υπηρεσίες, με ιατρείο, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, ειδικό χώρο προθέρμανσης, βοηθητικούς χώρους, κεντρικό χώρο για τα ομαδικά αθλήματα, για το μπάσκετ, το βόλεϊ, το χάντμπολ και εξαιρετική προσβασιμότητα για τα άτομα με αναπηρία. Είναι ένα κλειστό γυμναστήριο που πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές. Και βέβαια, εκτός από τις σύγχρονες υποδομές, ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχουμε διασφαλίσει και τις λειτουργικές ανάγκες του Κλειστού Γυμναστηρίου, όπως τον κλιματισμό, τη θέρμανση και την ψύξη".

Ο κ. Τζιτζικώστας υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της συνεργασίας, που σημείωσε ότι ήταν το κλειδί για να κατασκευαστεί το συγκεκριμένο έργο. Συνεργασία της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με το ΑΠΘ και τους Πρυτάνεις Νίκο Παπαϊωάννου και Περικλή Μήτκα που όπως είπε είχε ως αποτέλεσμα όχι μόνο το συγκεκριμένο έργο, αλλά "να γίνει το μεγαλύτερο Πανεπιστήμιου του τόπου, το ΑΠΘ, ακόμα καλύτερο, σύγχρονο, εξωστρεφές και δυναμικό, καθιστώντας το πυλώνα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για όλη τη χώρα".

επιστροφή στην κορυφή