Το πολυβραβευμένο ζαχαροπλαστείο της Κυριακής Ανδρεάδη στον Πολύγυρο προβάλλεται διεθνώς!
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία FOCUS ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ
- Εκτύπωση
Τα χειροποίητα γλυκά, η φαντασία, το μεράκι, αλλά και ο πειραματισμός, οδηγούν στην επιτυχία
Το πρωτότυπο ζαχαροπλαστείο τύπου A la Carte "Andreadi boutique Patisserie Sweet Garden" (πρώην ονομασία "Χειροποιήματα Sweet Garden KA") της Κυριακής Ανδρεάδη εδρεύει στον Πολύγυρο Χαλκιδικής. Ωστόσο η φήμη του απλώνεται πέρα από τα όρια της Χαλκιδικής, τόσο για τα βραβεία που έχει κατακτήσει, όσο και για τις συνεντεύξεις που έχει δώσει η ιδιοκτήτρια σε πανελλαδικά, αλλά και ξένα μέσα.
Πρόκειται για ένα ζαχαροπλαστείο φτιαγμένο με φινέτσα και μεράκι, καθώς η φιλοσοφία της Κυριακής Ανδρεάδη στηρίζεται στην υψηλή ποιότητα, χρησιμοποιώντας αγνά υλικά, φρέσκα προϊόντα και όσο το δυνατόν καθαρότερη και καλύτερη πρώτη ύλη. Όλα της τα προϊόντα είναι χειροποίητα, χωρίς μείγματα, είναι πρωτότυπα στη σύνθεση και στην παρουσία, έχοντας μοναδικά σχέδια και με σεβασμό και χωρίς χρήση κουπάτ.
Τα προϊόντα του ζαχαροπλαστείου "Andreadi boutique Patisserie Sweet Garden" διαφοροποιούνται ανάλογα με την περίσταση, αλλά και τις τάσεις της εποχής, αφού προτεραιότητα της ιδιοκτήτριας είναι ο πελάτης. Μπορεί να είναι Vegan, με ζάχαρη ή χωρίς για διαβητικούς, χωρίς γλουτένη, χωρίς λακτόζη και αλλεργιογόνα. Δηλαδή προϊόντα για κάθε ουρανίσκο και κάθε γούστο. Όμως πάνω απ' όλα τα γλυκά της είναι χειροποίητα, φτιαγμένα κατά κύριο λόγο την ίδια μέρα!
Ο πελάτης μπορεί να απολαύσει τα γλυκά στο φιλόξενο χώρο του ζαχαροπλαστείου, ή να τα πάρει μαζί του. Τα γλυκά που παρασκευάζει η Κυριακής Ανδρεάδη είναι art de la tabe, με απόλυτη αρμονία οπτική και γευστική, που ουσιαστικά γίνεται τέχνη στο πιάτο.
Επιπλέον το ζαχαροπλαστείο "Andreadi boutique Patisserie Sweet Garden" προσφέρει ποικιλία ροφημάτων, καφέδων και αναψυκτικών. Ειδικότερα, οι καφέδες που προσφέρονται στην επιχείρηση της Κυριακής Ανδρεάδη είναι μοναδικοί και ιδιαίτεροι, καθώς χρησιμοποιούνται χαρμάνια και μίξεις που φτιάχθηκαν αποκλειστικά για εκείνη και περιέχουν αρωματικές και σπάνιες ποικιλίες του Μεξικού και της Αιθιοπίας.
Μεταξύ άλλων το ζαχαροπλαστείο έχει μπει στο Ανθολόγιο Ελληνικής Γαστρονομίας υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων Ελλάδος για τα έτη 2022 / 23, το οποίο αναδεικνύει την ελληνική γαστρονομία εντός και εκτός Ελλάδος μέσω τηλεόρασης, εφημερίδων και όλων των ειδών ηλεκτρονικής ψηφιακής μορφής. Έτσι η Κυριακή Ανδρεάδη έχει δώσει πληθώρα συνεντεύξεων, ενώ το ζαχαροπλαστείο της έχει αναφερθεί σε περιοδικά και τηλεοράσεις, όπως για παράδειγμα την εκπομπή “Πρωινό Μαζί” του Ant1.
Όμως το όνομα της Κυριακής Ανδρεάδη έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας, αφού το Harper's Bazaar Arabia και Esquire Middle East που διανέμεται στα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και στον αραβικό κόσμο με το ένθετο Greece Now του Ιουνίου 2023, το οποίο εμπεριέχει προτάσεις luxuries στην Ελλάδα, περιλαμβάνουν συνέντευξή της και φωτογραφικό υλικό από το ζαχαροπλαστείο της!
Επίσης έχει κατακτήσει την 3η θέση για την περιοχή Πολύγυρου στους "Αετούς των Αρτοποιών" για το έτος 2022 και στην Χρυσή Εταιρεία πέντε αστέρια για το έτος 2022. Έχει κερδίσει το άργυρο μετάλλιο το 2023 για την γαμήλια τούρτα, καθώς και 2 επαίνους στις κατηγορίες pettit fours & restaurant dessert σε παγκόσμιο διαγωνισμό μαγειρικής /ζαχαροπλαστικής 12th International Culinary Competition of Southern Europe με την σφραγίδα του: World association of chefs societies, όπου αναφέρεται στο τέλος από ποια χώρα/ περιοχή είναι ο εκάστοτε διαγωνιζόμενος.
«Είμαι τελειομανής, δηλαδή οι δημιουργίες μου πρέπει να είναι εξαιρετικές από όλες τις απόψεις. Χρησιμοποιώ τις καλύτερες πρώτες ύλες - χωρίς μείγματα, ούτε χρωστικές - και ό,τι κάνω είναι χειροποίητο - χωρίς καλούπια ή φόρμες, έχω τις δικές μου μεθόδους για να κάνω τη δουλειά», έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο Harpers Bazaar Arabia και το Esquire. Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, για εκείνη το πιο όμορφο πράγμα είναι να δημιουργεί μοναδικά σχήματα με ζαχαρόπαστα, σοκολάτα, καραμέλα ή ό,τι επιθυμούν οι πελάτες της. «Είναι μια πρόκληση που μου δίνει ενέργεια, έμπνευση και με κάνει να νιώθω ζωντανή», δηλώνει.
Το δημοσίευμα υπογραμμίζει ότι η Κυριακή και η ομάδα της σχεδιάζουν αρτοσκευάσματα για ειδικές εκδηλώσεις που προσαρμόζονται στις ανάγκες και τις ιδιοτροπίες κάθε πελάτη, όπως για παράδειγμα όταν της ζήτησαν να φτιάξει μια τούρτα με θέμα τους δεινόσαυρους για το πάρτι γενεθλίων ενός παιδιού. Το κέικ τριών στρωμάτων ύψους ενός μέτρου είχε σχήμα δεινοσαύρου πάνω από ένα ηφαίστειο σε ένα τροπικό δάσος. Όλα ήταν φτιαγμένα στο χέρι — και αυτό το τρισδιάστατο αριστούργημα ήταν 100% βρώσιμο, ακόμη και το φαινόμενο καπνού που περιείχε. «Ήταν ένα μακρύ και επίπονο εγχείρημα, αλλά τα χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών το έκαναν να αξίζει τον κόπο», ανέφερε η ίδια.
Με ένα εξαιρετικό ιστορικό σε ευχαριστημένους πελάτες, η Κυριακή στοχεύει ψηλά. «Θέλω τα γλυκά και τα γλυκά μου να είναι "ταξιδιωτικός προορισμός" για ανθρώπους που απολαμβάνουν μοναδικά σχέδια και γεύσεις. Και για όσους δεν μπορούν να έρθουν, μπορούμε να τα σερβίρουμε στο μέρος της επιλογής τους. Η ζαχαροπλαστική δεν έχει όρια, μπορείς να κάνεις ό,τι φαντάζεσαι», κατέληξε.
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Χαλκιδική: "Καμπάνα" για καύση ξηρών χόρτων
- Πάνος Σκουρλέτης στο Radio Star: "Κάθε Χαλκιδικιώτης πηγαίνοντας στην κάλπη πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο του"
- Σύσκεψη Κεραμέως με εκπροσώπους φορέων στο Επιμελητήριο Χαλκιδικής
- Θεσσαλονίκη: "Φρένο" από την ΕΛ.ΑΣ. σε μαζικές μετακινήσεις οπαδών την Κυριακή ενόψει του ντέρμπι Άρη-ΠΑΟΚ
- Συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας στη Μουδανιών