xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Βασίλης Στακινός: "Για να φέρεις ένα δήμο ψηλά απαιτούνται έργα και όχι πολλά λόγια"

STAKINOSPK 147

Συνέντευξη του υποψήφιου Δημάρχου Κασσάνδρας στο halkidikifocus.gr

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να ηγηθεί μιας δημοτικής παράταξης και να κατέλθει στις εκλογές, τις προτεραιότητες και όσα έχει καταγράψει μέσα από τις επαφές με τους πολίτες, αναλύει μιλώντας στο halkidikifocus.gr ο υποψήφιος Δήμαρχος Κασσάνδρας, επικεφαλής του συνδυασμού "ΠΡΩΤΑ Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ", Βασίλης Στακινός.

-Ποιοι λόγοι σας ώθησαν να ηγηθείτε του συνδυασμού σας, διεκδικώντας το δημαρχιακό θώκο;

-Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης διαχρονικά είναι προσφορά στην κοινωνία είναι όραμά και υποχρέωση κάθε ενεργού πολίτη να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση του τόπου και των συμπολιτών ώστε να βοηθήσει στην διαμόρφωση μιας ποιοτικής κοινωνίας.

Μετά από πολλά χρόνια στο χώρο της αυτοδιοίκησης έχω αποδείξει την αγάπη μου και το ενδιαφέρον μου για τον Δήμο Κασσάνδρας.

Έχω την εμπειρία ως αντιδήμαρχος έργων να γνωρίζω πολύ καλά τις ανάγκες, τα προβλήματα και γενικότερα τι ακριβώς χρειάζεται ο δήμος Κασσάνδρας, για να γίνει ένας δήμος πρωταγωνιστής.

Επί 35 ολόκληρα χρόνια στα κοινά εκ των οποίων 15 χρόνια από αυτά στην αυτοδιοίκηση, έχω καταλάβει ότι για να φέρεις ένα δήμο ψηλά απαιτούνται έργα και όχι πολλά λόγια.

Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συλλογική δουλειά βάζοντας στόχους απέναντι σε μια σειρά ισχυρών προκλήσεων.

Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε με σύνεση, προγραμματισμό, ετοιμότητα και ανάλογες μελέτες υιοθετώντας την τεχνολογική εξέλιξη και τον εκσυγχρονισμό, να βάζουμε στόχους για έργα μικρά και μεγάλα που θα φέρουν το Δήμο Κασσάνδρας στην κορυφή.

-Ποιες θα είναι οι κυρίαρχες προτεραιότητές σας εφόσον εκλεγείτε δήμαρχος;

-Η νέα πενταετία έρχεται και μαζί μ’ αυτή το καθήκον και η υποχρέωση να κάνουμε πράξη όλα για τα οποία δεσμευθήκαμε απέναντι στους συμπολίτες μας.
Άμεση προτεραιότητα η καθημερινότητα των συμπολιτών μας, με την επίλυση χρόνιων προβλημάτων που την καθιστούν δυσκίνητη.

Πιστεύουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για τις νέες προκλήσεις των ευρωπαϊκών προγραμμάτων με εμπειρία και έτοιμες μελέτες που θα φέρουν ανάπτυξη στην περιοχή. Θέλουμε έναν δήμο με ορίζοντα και προοπτική σεβόμενοι την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των δημοτικών διαμερισμάτων σεβόμενοι απόλυτα την ταυτότητά τους, τα ήθη και τα έθιμα αλλά και τις ιδιαιτερότητές τους, πάντα σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια.

Έργα υποδομών, οδοποιία, αθλητικές εγκαταστάσεις, σεβασμός και μέριμνα για την κοινωνική πολιτική, πρωτογενής και σύγχρονες δομές υγείας.

STAKINOS PK 30

-Από τις επαφές σας με τους πολίτες της Κασσάνδρας τι έχετε διαπιστώσει ως προς τα ζητήματα με τα οποία θα πρέπει να ασχοληθεί η νέα δημοτική αρχή που θα αναδειχθεί στις εκλογές του Οκτωβρίου;

-Από την καθημερινή επαφή που έχω με τους πολίτες της Κασσάνδρας αυτό που διαπιστώνω είναι καταρχάς η καθημερινότητα.

Κάτι που σημαίνει ότι αποζητούν είναι ένα δήμο καθαρό, έναν δήμο ευπρεπή για τους ίδιους αλλά και για τους χιλιάδες επισκέπτες σε έναν άκρως τουριστικό Δήμο.

Αυτό το θεωρούμε αυτονόητο. Άλλωστε μία εικόνα χίλιες λέξεις.

Οι πολίτες του Δήμου Κασσάνδρας ζητούν υποδομές, δρόμους πεζοδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις για τα νέα παιδιά, σχολεία, πάρκα, παιδικές χαρές, κοινωνικές δομές για τους ευάλωτους συνανθρώπους μας.

Φροντίδα για την τρίτη ηλικία -τους απόμαχους εργασίας- τους ανθρώπους που οφείλουμε αγάπη και σεβασμό.

Με λίγα λόγια αυτό που ζητούν διακαώς οι πολίτες της Κασσάνδρας είναι το αυτονόητο.

Δηλαδή έναν δήμο που θα μπορεί να ανταποκριθεί από την πρώτη στιγμή στις ανάγκες τους για μια καλύτερη ποιότητα ζωής.

STAKINOSPK 135

-Ως απόστρατος αστυνομικός είστε ικανοποιημένος από την αστυνόμευση της περιοχής και την πάταξη της εγκληματικότητας-παραβατικότητας; Πώς πιστεύετε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να συμβάλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών;

-Ως απόστρατος αστυνομικός με πολυετή πείρα σε καίριες θέσεις και υπηρεσίες μπορώ να γνωρίζω πολύ καλά τα προβλήματα της αστυνόμευσης του Δήμου Κασσάνδρας.

Σε ένα δήμο όπου δεκαπλασιάζεται ο πληθυσμός του κατά την τουριστική περίοδο, αυτό θεωρείται ένα από τα βασικά προβλήματα που επιβάλλεται να δούμε από την ημέρα που θα αναλάβουμε το τιμόνι του Δήμου.

Μέγιστο καθήκον μας η ασφάλεια των πολιτών και η πάταξη της εγκληματικότητας-παραβατικότητας.

Αυτό θα επιτευχθεί με επαρκή στελέχωση ανθρώπινου δυναμικού αλλά και με τα μέσα που χρειάζονται για να θωρακιστεί η αστυνομία ώστε να μπορεί να συμβάλλει στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών.

Αυτό προϋποθέτει άμεσες ενέργειες προς κάθε κατεύθυνση και δεσμευόμαστε για την καλύτερη έκβαση της επίλυσης του θέματος αυτού.

Η ασφάλεια του πολίτη είναι καθήκον μας και απόλυτη προτεραιότητα για ένα ευνομούμενο Δήμο.

STAKINOSPK 11

-Θα θέλαμε να μας περιγράψετε εν συντομία τα χαρακτηριστικά που συγκεντρώνει το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού σας.

"ΠΡΩΤΑ Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ": Ένας τίτλος που εμπεριέχει πολύ υψηλά νοήματα πολλές υποσχέσεις, πολλές δεσμεύσεις και κυρίως όραμα, ταυτότητα προοπτική.

Η ομάδα του συνδυασμού "ΠΡΩΤΑ Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ" είναι άνθρωποι που τους διακρίνει δυναμική, αγάπη για τον τόπο τους, ανιδιοτέλεια και όρεξη για δουλειά.

Άλλωστε πρέπει να αγαπάς τον τόπο σου και τους ανθρώπους της για να ασχοληθείς με την πολιτική.

Κι εμείς ανήκουμε σε αυτή την κατηγορία…

STAKINOSPK 42v

mpanabas megalo original

received 402546028005180 original

 

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2