ΡΟΗ 24/7:

Κλείνει το δημοτικό γήπεδο των Σερρών λόγω στατικών προβλημάτων

393271939 6593161094144395 3292979344552204123 n

Αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και στους αθλητικούς φορείς

Κλειστό επ' αόριστον θα παραμείνει το Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, λόγω στατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο αθλητικός χώρος. Αυτό ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της επιτροπής αδειοδοτήσεων σταδίων Χαράλαμπος Χορταράς, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που έγινε στο διοικητήριο της Π.Ε. Σερρών, παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Στο πόρισμα των μελετητών αναφέρεται μεταξύ άλλων πως «διαπιστώνεται στατική ανεπάρκεια και συνακόλουθα επικινδυνότητα τόσο για τους χρήστες του δημοτικού γηπέδου όσο και για τις γειτονικές υποδομές. Θα πρέπει οι δυτικές και ανατολικές κερκίδες του γηπέδου να τεθούν σε αχρησία μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης με σκοπό την άρση της επικινδυνότητας και την αποκατάσταση της ασφάλειας των χρηστών του γηπέδου αλλά και των υποδομών που γειτνιάζουν με αυτό».

Η δημοσιοποίηση της μελέτης στατικής επάρκειας που είχε ζητήσει ο δήμος Σερρών, η οποία έφτασε μέχρι το γραφείο του εισαγγελέα, έφερε στο φως αδυναμίες στην ανατολική κερκίδα του γηπέδου και στο στέγαστρο των επισήμων στα οποία πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις.

Την ίδια ώρα η ΠΑΕ Πανσερραϊκός, που το Σάββατο είχε στο δημοτικό στάδιο προγραμματισμένο αγώνα με τον Άρη, κρατά στάση αναμονής έχοντας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της εξεύρεσης γηπέδου για την διεξαγωγή του αγώνα.

επιστροφή στην κορυφή