ΡΟΗ 24/7:

Άδ. Γεωργιάδης: Αριθμός-ρεκόρ συντάξεων εκκαθαρίστηκαν μέσα σε έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη

eEFKA THESSAD 4

Επίσκεψη του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε δύο υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ

Περισσότερες από 1.100 εκκρεμείς συντάξεις εκκαθαρίστηκαν μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα στη Θεσσαλονίκη, ενώ έως το τέλος του έτους θα εκκαθαριστεί το σύνολο των εκκρεμών συντάξεων στην πόλη και από τις αρχές του 2024 θα αρχίσει η αντίστοιχη διαδικασία στην υπόλοιπη Μακεδονία. Αυτό γνωστοποίησε από τη Θεσσαλονίκη ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος επισκέφθηκε τα κεντρικά γραφεία του e-ΕΦΚΑ στην Αριστοτέλους και το υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ - Πύλης Αξιού.

Συνοδευόμενος από τον διοικητή και τον υποδιοικητή του Οργανισμού, Αλέξανδρο Βαρβέρη και Παναγιώτη Κοκκόρη, ο κ. Γεωργιάδης διαπίστωσε μεγάλη πρόοδο στην εκκαθάριση εκκρεμών συντάξεων στη Θεσσαλονίκη, κάνοντας λόγο για αριθμό - ρεκόρ πανελλαδικά. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης απέδωσε τη βελτίωση στην ταχύτητα εκκαθάρισης των εκκρεμών συντάξεων στο «μάζεμα» των υπηρεσιών κεντρικά, στην πρόσληψη επιπλέον συμβασιούχων και στη μεταφορά προσωπικού όπου χρειάστηκε.

eEFKA THESS 3

Κατά την επίσκεψη στο υποκατάστημα του e-ΕΦΚΑ - Πύλης Αξιού διερευνήθηκε το αίτημα του υπουργείου Δικαιοσύνης ως προς τη συμβολή του ΕΦΚΑ στην προσπάθεια ολοκλήρωσης του ΣΔΙΤ για την ανακατασκευή του γειτονικού Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης ανέφερε ότι «δεν είμαστε σε θέση να απαντήσουμε ακόμη σ' αυτό» επικαλούμενος κάποια τεχνικά ζητήματα και συμπλήρωσε πως το θέμα αυτό αφορά και το υπουργείο Υγείας λόγω του πολυιατρείου και του ΚΕΠΑ, που στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.

«Θα χρειαστεί για ένα διάστημα η μεταφορά προσωπικού σε γειτονικά κτίρια για να μπορέσει να προχωρήσει το έργο αυτό», διευκρίνισε ο κ. Γεωργιάδης, χαρακτηρίζοντας το συγκεκριμένο έργο «εξαιρετικά σημαντικό» για τη Θεσσαλονίκη.

επιστροφή στην κορυφή