ΡΟΗ 24/7:

Στ. Κασσελάκης: Δημοψήφισμα από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των 4 στελεχών (ΒΙΝΤΕΟ)

KASSELAKHS DHM151776 1

Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μήνυμα στον «ελληνικό λαό» και στη «μεγάλη πλειοψηφία του τόπου που επιθυμεί μια εναλλακτική λύση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη-Βορίδη- Βελόπουλου» ότι «δεν θα κάνει πίσω» έστειλε μέσω των κοινωνικών δικτύων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, ενώ προανήγγειλε «δημοψήφισμα» για τις διαγραφές.

«Έχω μάθει μερικά πράγματα από μέσα πλέον. Και όσοι από σας πιστεύετε ότι το σύστημα είναι βαριά άρρωστο, δυστυχώς έχετε δίκιο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ο πρωθυπουργός και η οικογένειά του είναι βολικά καθισμένοι στο επίκεντρο αυτού του συστήματος». Για τον ίδιο είπε ότι «ήρθε από μακριά να προσφέρει ό,τι μπορούσε» και ότι εμπνεύστηκε από έναν «σεμνό και ταπεινό άνθρωπο, τον Αλέξη Τσίπρα», τονίζοντας ότι «εκτός από το γραφείο του, «κληρονόμησε έναν άδειο όροφο», «μία λαβωμένη κοινοβουλευτική ομάδα», «μία Πολιτική Γραμματεία στην οποία σύντροφοι, μισούν συντρόφους».

«Φιλοδοξίες στην πλάτη του 18% που ήταν ψήφος προς τον Αλέξη», σχολίασε και συνέχισε: «Απέναντι σε αυτήν την πραγματικότητα η κοινωνία με αγκάλιασε και μου έδωσε μια ξεκάθαρη εντολή "άλλαξέ τα όλα" και θα τα αλλάξω όλα», ενώ αναφέρθηκε στις προτάσεις του για τη χώρα, όπως μια «Ελλάδα χωρίς ασυλίες για τους τραπεζίτες και προνόμια για τους βουλευτές», με «συλλογικές συμβάσεις», με «κοινωνικό κράτος» και «πολύ μεγάλες επενδύσεις για τη στέγη, για τους νέους και την κλιματική αλλαγή».

«Τίποτα από όλα αυτά δε θα γίνει αν δεν το θέλουμε όλοι, αν δεν υπάρχει αλήθεια μεταξύ μας», είπε. Αναφερόμενος, μάλιστα, στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε πως «η Αξιωματική Αντιπολίτευση είναι άρρωστη».

«Δεν είναι διεφθαρμένη όπως η κορυφή της ΝΔ, αλλά είναι άρρωστη. Με στελέχη που προσβάλλουν το ίδιο τους κόμμα, τους συντρόφους τους, το νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο τους, αλλά κυρίως προβάλλουν τους εκατοντάδες χιλιάδες προοδευτικούς και αριστερούς πολίτες που με τέτοιες συμπεριφορές ντρέπονται να πουν ότι είναι ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε. «Στο όνομα αυτών των ανθρώπων, των αγωνιστών της καθημερινότητας και όχι των κομματικών γραφείων σας λέω ξεκάθαρα: Δεν θα κάνω πίσω. Θα τιμήσω την εντολή που έλαβα πλήρως. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει ένα ενιαίο, υγιές κόμμα όπου η μόνη τάση θα είναι η δημοκρατία από τη βάση», υπογράμμισε ο Στ. Κασσελάκης, ενώ προανήγγειλε ότι θα ζητήσει «από την Κεντρική Επιτροπή να αποφασίσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος απευθείας από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για την αποπομπή των τεσσάρων στελεχών που προσέβαλαν βάναυσα όλους μας».

«Εάν η Κεντρική Επιτροπή αρνηθεί θα προχωρήσω στη διεξαγωγή δημοψηφίσματος με αίτημα του 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς όπως προβλέπει το καταστατικό μας», είπε και κατέληξε:

«Τη νύχτα της εκλογής μου επανέλαβα τρεις φορές μία φράση: Δε θα σας προδώσω ποτέ. Και αυτό το επαναλαμβάνω και τώρα, πιο αποφασιστικά από κάθε άλλη φορά. Θα κάνουμε την Ελλάδα μια σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα. Μαζί, Και δε θα μας σταματήσει κανείς».

επιστροφή στην κορυφή