ΡΟΗ 24/7:

Η Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία μέσα από το Ιστορικό-Πολιτισμικό Αρχείο της ΔΕΘ-HELEXPO

deth60b

Ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και διαχείριση των πολιτισμικών πόρων και τεκμηρίων της ΔΕΘ-HELEXPO

Ενημερωτική εκδήλωση του έργου «Μια διαδρομή στη Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία μέσα από το ΙστορικόΠολιτισμικό Αρχείο της ΔΕΘ-HELEXPO», διοργανώνει την Κυριακή 12 Νοεμβρίου στις 15:00 στο OPEN STAGE του Περιπτέρου 13, η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της 38ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA 2023.
Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» και στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη μηχανισμών στήριξης της επιχειρηματικότητας».
Αντικείμενο του έργου είναι η ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και διαχείριση των πολιτισμικών πόρων και τεκμηρίων της ΔΕΘ-HELEXPO καθώς και η ανάδειξή τους μέσα από νέες τεχνολογίες. Η τεκμηρίωση θα πραγματοποιηθεί με την εφαρμογή μεθοδολογιών και τεχνολογιών ανοικτών διασυνδεδεμένων δεδομένων (open linked data), την ανάπτυξη εφαρμογής τεκμηρίωσης και σύνδεσης υλικού με οντολογίες και με γεωγραφική πληροφορία, την ανάπτυξη ενός σύγχρονου, διαδραστικού και πολυκαναλικού δικτυακού κόμβου, την ανάπτυξη συστήματος οπτικοακουστικής ξενάγησης, την ανάπτυξη εφαρμογής τρισδιάστατης περιήγησης και την ανάπτυξη μιας σειράς εκπαιδευτικών διαδραστικών εφαρμογών, οι οποίες θα προσφέρονται σε πολλαπλές εκδόσεις για εκτέλεση μέσω διαδικτύου και μέσω έξυπνων συσκευών.
Στην ενημερωτική εκδήλωση θα παρουσιαστούν «Η ιστορία της ΔΕΘ και το ιστορικό της αρχείο», το έργο “Μια διαδρομή στη Σύγχρονη Ελληνική Ιστορία μέσα από το Ιστορικό-Πολιτισμικό Αρχείο της ΔΕΘ-HELEXPO”» καθώς και «Η Ψηφιοποίηση και η Τεκμηρίωση του Πολιτιστικού Υλικού της ΔΕΘ-HELEXPO στο πλαίσιο του έργου».
Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να συμμετέχουν στην ενημερωτική εκδήλωση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 2310 291 550, κ. Ασημίνα Σαλεπάκη

επιστροφή στην κορυφή