ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Πραγματική διαβούλευση για τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο τοπίο του κινηματογράφου

malama V kolones

Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού

Στις κυβερνητικές προθέσεις για την αναδιάταξη του θεσμικού τοπίου των φορέων της οπτικοακουστικής πολιτικής αναφέρεται η Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού που κατέθεσε η Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Πολιτισμού ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα. Όπως επισημαίνεται στην επίκαιρη ερώτηση, στις 15 Οκτωβρίου του 2023, ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, ανέφερε σε συνέντευξη του ότι αναμένεται νομοσχέδιο για την συγχώνευση του Εθνικού Κέντρου Κινηματογράφου, του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων κι Επικοινωνίας και του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Τις προθέσεις αυτές του Υπουργείου Πολιτισμού τις επανέλαβε ο κύριος Δήμας και κατα την διάρκεια της επεξεργασίας διεθνούς σύμβασης αρμοδιότητας Υπουργείου Πολιτισμού, στις 24 Οκτωβρίου 2023, σε συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Οι αναφορές αυτές θορύβησαν τους φορείς του οπτικοακουστικού χώρου, οι οποίοι ζητούν διευκρινίσεις από την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού σε σχέση με τα σχέδια της στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ υπογραμμίζουν την απαξίωση που έχει βιώσει ο χώρος κατά την προηγούμενη κυβερνητική θητεία. 

Στο πλαίσιο αυτό, η Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακή Μάλαμα καλεί την Υπουργό Πολιτισμού να ενημερώσει, μέσα από τη Βουλή, τους φορείς του οπτικοακουστικού χώρου για τις προθέσεις της σε σχέση με την πιθανολογούμενη αναδιάταξη του θεσμικού τοπίου.

επιστροφή στην κορυφή