Την Τρίτη ψηφίζεται το Μνημόνιο Ελλάδας - Ινδίας για συνεργασία στον τομέα της γεωργίας
- Γράφτηκε από την Halkidiki Focus
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΠΟΛΙΤΙΚΗ
- Εκτύπωση
Συνάντηση Λευτέρη Αυγενάκη με τον πρεσβευτή της Ινδίας στην Ελλάδα Rudrendra
Το "Μνημόνιο Κατανόησης" μεταξύ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και του υπουργείου Γεωργίας της Ινδίας, το οποίο κατατέθηκε χθες και ψηφίζεται την προσεχή Τρίτη από τη Βουλή ήταν το κύριο θέμα της σημερινής συνάντησης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του Ινδού πρεσβευτή στην Αθήνα, Rudrendra Tandon.
Τo μνημόνιο αφορά τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της γεωργίας, καθώς και την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας μεταξύ του ΥΠΑΑΤ και του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Πρόνοιας της Ινδίας για τη στήριξη, την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του τομέα της γεωργίας και την επίτευξη βιώσιμης αγροτικής ανάπτυξης. Στόχος είναι να ενισχυθούν τομείς όπως η φυτική παραγωγή, η γεωργία ακριβείας, η ασφάλεια τροφίμων και η κλιματική κρίση.
Οι κ.κ. Αυγενάκης και Tandon, συζήτησαν, επίσης, για την επίσκεψη του Υπουργού Ιχθυηρών, Κτηνοτροφίας και Γαλακτοκομίας Parshottam Rupala στην Αθήνα στις 9 Ιανουαρίου. Οι επαφές αποτελούν συνέχεια της επίσκεψης του Ινδού πρωθυπουργού, Narendra Modi στην Ελλάδα και της συνάντησης του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι μια επίσκεψη - ορόσημο, που σηματοδοτεί τη βούληση και των δύο χωρών να επανεκκινήσουν, να διευρύνουν τις ελληνο-ινδικές σχέσεις, αλλά και να εδραιώσουν την οικονομική συνεργασία τους.
Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus
- Οι άμεσες προτεραιότητες για τη στήριξη της μελισσοκομίας
- Οι άμεσες προτεραιότητες για τη στήριξη της μελισσοκομίας
- Νέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στον περιφερειακό της Θεσσαλονίκης
- Ο καθηγητής Απόστολος Αποστολίδης μεταβατικός Πρύτανης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
- Κ. Μάλαμα: "Το φορολογικό νομοσχέδιο καλλιεργεί κοινωνικό κανιβαλισμό και στιγματίζει επαγγελματίες κι επιστήμονες"