ΡΟΗ 24/7:

Με 86.000 θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 64ο ΦΚΘ

FESTIVAL6423 1

Πλούσιος ο απολογισμός της φετινής διοργάνωσης

Με 86.000 θεατές και επισκέπτες ολοκληρώθηκε το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, φτάνοντας στα προ πανδημίας επίπεδα επισκεψιμότητας και συγκεκριμένα του 2019 και του 60ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Από τις 2 έως τις 12 Νοεμβρίου, το 64ο Φεστιβάλ φιλοξένησε πρεμιέρες, συναρπαστικές συζητήσεις και masterclasses, ενώ υποδέχτηκε σημαντικές προσωπικότητες του σινεμά και της διανόησης, ανάμεσά τους τη Μόνικα Μπελούτσι, τον Αλεξάντερ Πέιν, τον Τζέρεμι Ποντέσουα, τον Μαρκ Μαζάουερ, τον Νίκο Περάκη και τον Φόλκερ Σλέντορφ, ενώ είχε τη χαρά να έχει ως ambassador της Αγοράς, την πολυαγαπημένη Χάρις Αλεξίου.

Φέτος πραγματοποιήθηκαν 291 προβολές σε φυσικούς χώρους. Συνολικά, προβλήθηκαν 270 μεγάλου και μικρού μήκους ταινίες. Συνολικά, στην online πλατφόρμα του Φεστιβάλ προβλήθηκαν 77 ταινίες, τις οποίες παρακολούθησαν 7.700 θεατές.

Στο πλαίσιο των αναπτυξιακών δράσεων της Αγοράς πραγματοποιήθηκαν 570 συναντήσεις ανάμεσα σε 639 επαγγελματίες του κινηματογραφικού χώρου από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Ελπίζουμε σύντομα οι διεργασίες αυτές να μετουσιωθούν σε νέα πρότζεκτ, σενάρια και ταινίες.

Στη διάρκεια έντεκα ημερών πραγματοποιήθηκαν πέντε masterclasses, ανοιχτά στο κοινό, στο πλαίσιο του αφιερώματος στο Storytelling. Ήταν συγκινητική η παρουσία φοιτητών και νέων ανθρώπων στα masterclasses, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε γεμάτες αίθουσες. Επίσης, πραγματοποιήθηκε μία συζήτηση για την εξέλιξη, τις προκλήσεις και το μέλλον της αναπαράστασης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Masterclass Powered by Mastercard. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε ημερίδα αφιερωμένη στο έργο του Νίκου Περάκη από το Εργαστήριο Μελέτης Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης (ΕΜΕΚΤ) του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, η Αγορά του 64ου ΦΚΘ διοργάνωσε δέκα Agora Talks που απευθύνθηκαν στους επαγγελματίες του οπτικοακουστικού χώρου.

1267236 TELETH LHKSHS 64OY FESTIBAL KINHMATOGRAFOY 12 11 2023

Περισσότεροι από 7.000 επισκέπτες περιηγήθηκαν στις δύο μεγάλες εκθέσεις του Φεστιβάλ «Φ ΝΤΑΣΜ ΤΑ» και «Τάκης Κανελλόπουλος: Ονειρεύομαι μια εκδρομή». Η έκθεση για τον Τάκη Κανελλόπουλο θα συνεχιστεί μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, στο Δυτικό Φυλάκιο Εισόδου της Πύλης 1 του Λιμανιού.

Στο πλαίσιο του τμήματος Immersive, 1.000 επισκέπτες βίωσαν τη διαδραστική εγκατάσταση επαυξημένης πραγματικότητας RED|WHITE της Medea Electronique, ενώ πραγματοποιήθηκαν 780 προβολές των ταινιών εικονικής πραγματικότητας που διαγωνίζονταν για τον Χρυσό Αλέξανδρο Immersive.

Το 64ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του προγράμματος ΕΣΠΑ του ΠΕΠ Κ. Μακεδονίας 2021-2027 και του προγράμματος MEDIA. Πολύτιμη ήταν η συνεισφορά της Βουλής των Ελλήνων.

Οι δράσεις του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης υλοποιούνται με την υποστήριξη του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - NextGenerationEU.

Ακολουθεί το 26ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 7 έως τις 17 Μαρτίου 2024.

επιστροφή στην κορυφή