ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Αρνητικός και επιθετικός ο κύριος Δήμας στο αίτημα των φορέων του οπτικοακουστικού χώρου για δημόσια διαβούλευση επί των σχεδιαζόμενων αλλαγών" (ΒΙΝΤΕΟ)

MALAMA PARLIMG 3763

Συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης στη Βουλή

Συζητήθηκε η επίκαιρη ερώτηση της Τομεάρχη Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Κυριακής Μάλαμα, σε σχέση με τις αλλαγές στο θεσμικό τοπίο των φορέων του οπτικοακουστικού χώρου και των πνευματικών δικαιωμάτων. Στην επίκαιρη ερώτηση προσήλθε για να απαντήσει ο Υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για τον σύγχρονο πολιτισμό Χρήστος Δήμας.

Η Κυριακή Μάλαμα εξέφρασε την αγωνία των ανθρώπων του χώρου του σύγχρονου πολιτισμού για το διαφαινόμενο νομοσχέδιο και για το γεγονός ότι αυτό φαίνεται να έχει επεξεργαστεί σε κλειστές αίθουσες, χωρίς να έχουν ληφθεί υπόψη οι απόψεις των ανθρώπων του χώρου.

"Δυστυχώς, ο κύριος Δήμας αρνήθηκε να εμφανίσει το νομοσχέδιο, δεν δέχτηκε να ξεκινήσει μια θεσμική διαβούλευση στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ στο επανειλημμένο κάλεσμα της Κυριακής Μάλαμα για να δώσει στη δημοσιότητα άμεσα το νομοσχέδιο, απάντησε με επιθετικότητα επικαλούμενος όρους όπως "θράσος", "δεν έχετε μάθει ακόμα" κι άλλα αντίστοιχα", αναφέρεται σε ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου της βουλευτή.

Η Κυριακή Μάλαμα επανέλαβε, αντιπαρερχόμενη το ύφος του κυρίου Υφυπουργού, ότι "υπάρχει διάχυτη η ανησυχία, ότι με το νομοσχέδιο αυτό προσπαθεί η κυβέρνηση να καλύψει μια μεγάλη οικονομική τρύπα, ένα πολύ μεγάλο δημοσιονομικό άνοιγμα του ΕΚΟΜΕ, για το οποίο φέρει τεράστια ευθύνη" και ζήτησε σε όλους τους τόνους δημόσια και διαφανή διαβούλευση.

επιστροφή στην κορυφή