ΡΟΗ 24/7:

ΕΕΘ: Προβλήματα στη ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού

eeth

Το ΕΕΘ ζητά έκδοση διαφορετικής ταυτότητας οφειλής για ασφαλιστικές οφειλές ρυθμισμένες μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού και για τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις

Επιστολή με αποδέκτη τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Άδωνι Γεωργιάδη απέστειλε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης μετά από εισήγηση του προέδρου της Επιτροπής Αγοράς και Συνεργασίας με Δήμους και Περιφέρεια, Λευτέρη Γεωργιάδη, σχετικά με το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργείται, όπως και για τις μεγάλες δυσκολίες παραμονής στη ρύθμιση ασφαλιστικών οφειλών μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού, οι οποίες προκύπτουν από το γεγονός, ότι εκδίδεται η ίδια ταυτότητα οφειλής και για την καταβολή των μηνιαίων δόσεων της ρύθμισης, αλλά και για την καταβολή των τρεχουσών υποχρεώσεων. Το ΕΕΘ ζητά άμεσα των διαχωρισμό των δυο υποχρεώσεων, με έκδοση διαφορετικής ταυτότητας οφειλής.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:
"Κύριε Υπουργέ,
Η δυνατότητα ρύθμισης οφειλών προς το δημόσιο είναι ταυτόχρονα και δυνατότητα συνέχισης της λειτουργίας εκατοντάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων.
Ως εκ τούτου πρωταρχικός στόχος πρέπει να είναι η παραμονή των ελεύθερων επαγγελματιών στη ρύθμιση ώστε και να πραγματοποιηθεί η αποπληρωμή της οφειλής τους και η πολιτεία να έχει τα ανάλογα έσοδα.
Αυτή ακριβώς η δυνατότητα παραμονής στη ρύθμιση καθίσταται αδύνατη καθώς για τις οφειλές οι οποίες έχουν βεβαιωθεί στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) και έχουν ρυθμιστεί μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού εκδίδεται η ίδια ταυτότητα οφειλής για την καταβολή της μηνιαίας δόσης, όπως και για τις τρέχουσες οφειλές.
Με αυτό τον τρόπο δεν διαχωρίζεται το ποσό που καταβάλετε για παραμονή στον εξωδικαστικό μηχανισμό και συνέχιση της ρύθμισης με αυτό που καταβάλετε για τις τρέχουσες υποχρεώσεις. Αποτέλεσμα, να πρέπει να καταβληθεί ένα ποσό που βγαίνει από το άθροισμα των δυο προαναφερόμενων υποχρεώσεων (δόση ρύθμισης μέσω εξωδικαστικού μηχανισμού και τρέχουσες οφειλές). Συνέπεια των παραπάνω η απένταξη από τη ρύθμιση ακόμη και εάν είχε καταβληθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις μηνιαίες δόσεις της ρύθμισης.
Κύριε Υπουργέ, ζητούμε άμεσα τον διαχωρισμό των δυο υποχρεώσεων με έκδοση διαφορετικής ταυτότητας οφειλής για την κάθε μια, δυνατότητα που δίνεται στις οφειλές προς την εφορία".

επιστροφή στην κορυφή