ΡΟΗ 24/7:

Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς

GB6AcAiXwAAECdo

Ειδικά βραβεία για τον Νίκο Γκάλη και τον Αντώνη Αντωνιάδη

Ο Μίλτος Τεντόγλου, η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη αναδείχτηκαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά, από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ), ως ο κορυφαίος αθλητής και η κορυφαία αθλήτρια αντίστοιχα, στη «Γιορτή των Κορυφαίων» του Συνδέσμου των αθλητικών δημοσιογράφων που φέτος διοργανώθηκε για 70ή φορά. Κορυφαία ομάδα αναδείχτηκε η εθνική πόλο των ανδρών για το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ ο Ομοσπονδιακός προπονητής της, Θοδωρής Βλάχος αναδείχτηκε κορυφαίος προπονητής για το 2023.

Τον τίτλο του Κορυφαίου Αθλητή με Αναπηρία κατέκτησε ο Αθανάσιος Γκαβέλας, η τζουντόκα Θεοδώρα Πασχαλίδου αναδείχτηκε κορυφαία αθλήτρια με αναπηρία, ενώ όπως και πέρυσι η Κορυφαία Ομάδα Αθλητών με Αναπηρία για το 2023 είναι η εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών κωφών.

Δύο τεράστιες μορφές του ελληνικού αθλητισμού, τον Νίκο Γκάλη και τον Αντώνη Αντωνιάδη, τίμησε με ειδικές βραβεύσεις το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΣΑΤ, ανάμεσα σε πολλούς αθλητές, αθλήτριες, προσωπικότητες, συλλόγους και φορείς του αθλητισμού που βράβευσε επειδή ξεχώρισαν μέσα στη χρονιά που ολοκληρώνεται για το ήθος τους και την κοινωνική προσφορά τους.

Μετά το καλωσόρισμα στους υψηλούς προσκεκλημένους από τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, χαιρετισμό απηύθυνε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του, είπε ανάμεσα σε άλλα: «Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού προσδοκούμε να γεμίσουμε από εικόνες, στιγμές και συναισθήματα που μόνο ο αθλητισμός μπορεί να μας χαρίσει. Και το έχουμε μεγάλη ανάγκη, ειδικά στις ημέρες μας, που τα φαινόμενα του χουλιγκανισμού και της βίας μας παγώνουν. Ο ΠΣΑΤ έχει τοποθετηθεί απέναντι στη βία, όχι μόνο με λόγια, αλλά κυρίως με πράξεις. Εξάλλου, είναι ξεκάθαρο ότι ο αθλητισμός ούτε γεννά ούτε υποθάλπει τη βία».

επιστροφή στην κορυφή