ΡΟΗ 24/7:

Προγράμματα Αγωγής Υγείας στα Σχολεία του Δήμου Θεσσαλονίκης

taxh mikroi mathites

Στόχος η αλλαγή της στάσης ζωής απέναντι στην υγεία

Με στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας του μαθητικού πληθυσμού και με σκοπό την ενημέρωση και την υιοθέτηση συνηθειών που θα εξασφαλίσουν και θα προάγουν τη σωματική, ψυχική και κοινωνική ευεξία τους, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Προστασίας και Δημόσιας Υγείας του Δήμου Θεσσαλονίκης, συνεχίζει τα προγράμματα Αγωγής Υγείας με τα εξής θέματα:
- στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας E-Bug με θέμα α) «Οι μαθητές στη χώρα των μικροβίων» και β) «Γνωρίζω και αντιμετωπίζω τα μικρόβια», σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από την Επισκέπτρια Υγείας.
- στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας για τη «Σεξουαλική και Αναπαραγωγική υγεία» με θέμα α) «Μεγαλώνοντας αλλάζω, τι μου συμβαίνει (για κορίτσια) ΣΤ΄ Δημοτικού και β) «Μεγαλώνοντας αλλάζω, τι μου συμβαίνει (για αγόρια) ΣΤ΄ Δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από την Μαία της δομής μας.
- στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας για την Αγωγή Στοματικής Υγείας, «Δόντια γερά – Στοματική Υγεία για παιδιά», σε παιδιά της Α΄- Β΄ και Γ΄ τάξης του δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από την Επισκέπτρια Υγείας, με έλεγχο δοντιών από οδοντίατρο της δομής μας.
- στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας για την «Υγιεινή και Προστασία των ματιών και της όρασης – Σ΄ αγαπώ … σαν τα μάτια μου» σε παιδιά της Δ΄- Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από την Επισκέπτρια Υγείας, με έλεγχο από οφθαλμίατρο της δομής μας.
- στο πλαίσιο Αγωγής Υγείας «Διατροφική Αγωγή», σε παιδιά όλων των τάξεων του δημοτικού. Θα υλοποιηθεί από τη διατροφολόγο.

Για τη φετινή σχολική χρονιά 2023-2024 συμμετέχουν έως τώρα τα παρακάτω σχολεία:
- 8ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
- 11ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
- 33ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης – Άσυλο.
- 63ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
- 67ο Δημοτικό σχολείο Θεσσαλονίκης.
- 1ο Πειραματικό σχολείο Θεσσαλονίκης
- 8ο ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκης.

Τα παραπάνω προγράμματα στόχο έχουν την αλλαγή στάσης ζωής απέναντι στην υγεία ή ακόμα και την ενίσχυση και εδραίωση συμπεριφορών υγείας, βασιζόμενοι σε αποτελεσματικές παιδαγωγικές μεθόδους και τρόπους προσέγγισης των μαθητών, ανάλογα με την ηλικιακή ομάδα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2