ΡΟΗ 24/7:

Διαδικτυακά μαθήματα για την Κυστική Ίνωση

KYSTIKH INWSHmp original

Από την Πνευμονολογική Κλινική του ΑΠΘ

Το Κέντρο Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων της Πνευμονολογικής Κλινικής ΑΠΘ σε συνεργασία με τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων του Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, τη Μονάδα Κυστικής Ίνωσης της Γ' Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ και την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία διοργανώνει σειρά μαθημάτων με θέμα «Κυστική Ίνωση».

Πρόκειται για μια σειρά 5 διαδικτυακών μαθημάτων με στόχο την ευαισθητοποίηση και την εξοικείωση των επαγγελματιών υγείας, εκτός των Κέντρων Κυστικής Ίνωσης με τη νόσο. Η θεαματική βελτίωση του προσδόκιμου επιβίωσης των ασθενών με Κυστική Ίνωση έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του αριθμού των ενηλίκων ασθενών, που πλέον υπερβαίνει αυτόν των παιδιών και στη χώρα μας. Στο πλαίσιο αυτό θεωρείται σημαντική η ενημέρωση του κάθε πνευμονολόγου, αλλά και παιδιάτρων και άλλων επαγγελματιών υγείας, πάνω στο θέμα ώστε να διευκολυνθεί η προσέγγιση ασθενών με Κυστική Ίνωση σε επίπεδο είτε εξωτερικών ιατρείων είτε τμημάτων επειγόντων περιστατικών.

Τα μαθήματα θα γίνουν από επαγγελματίες υγείας με ενασχόληση με την Κυστική Ίνωση από 7/2 ως 3/4/2024, στις 6.00μμ, διαδικτυακά.

Η συμμετοχή στα μαθήματα είναι δωρεάν και θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Αναλυτικό πρόγραμμα και εγγραφές βρείτε εδώ:

https://www.flipsnack.com/7ED6E566AED/_-_2024-vk8b8in7t9/full-view.html?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=%CE%A3%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%AC+%CE%BC%CE%B1%CE%B8%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD+%CE%BC%CE%B5+%CE%B8%CE%AD%CE%BC%CE%B1+%C2%AB%CE%9A%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE+%CE%8A%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7%C2%BB&sender_ctype=email&sender_campaign=e9yDLD&sender_customer=862G7Kr

Κατερίνα Μανίκα

Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πνευμονολογίας ΑΠΘ

Υπεύθυνη Κέντρου Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων

Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ

ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»

Ελπίδα Χατζηαγόρου

Καθηγήτρια Παιδιατρικής-

Παιδιατρικής Πνευμονολογίας ΑΠΘ

Υπεύθυνη Μονάδας Κυστικής Ίνωσης

Γ' Παιδιατρική Κλινική ΑΠΘ

ΓΝΘ Ιπποκράτειο

Φιλία Διαμαντέα

Επιστημονικά Υπεύθυνη

Μονάδας Κυστικής Ίνωσης Ενηλίκων

Σισμανόγλειο Νοσοκομείο

Το Κέντρο Κυστικής Ινωσης Ενηλίκων λειτουργεί στην Πνευμονολογική Κλινική ΑΠΘ του Γενικού Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου» και παρακολουθεί περιστατικά από όλη την Βόρεια Ελλάδα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2