ΡΟΗ 24/7:

Μητσοτάκης: Επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο και το 2024 (βίντεο)

mtsagrr

Ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση 10% στο αγροτικό ρεύμα από Μάιο έως Σεπτέμβριο

Την επιστροφή του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και το 2024, προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του επικεφαλής της Νέας Αριστεράς, Αλέξη Χαρίτση, στην «ώρα του πρωθυπουργού» και μέσω αγροτικών κινητοποιήσεων. Ακόμη, ανακοίνωσε πρόσθετη έκπτωση 10% από τη ΔΕΗ στο αγροτικό ρεύμα για τους μήνες από Μάιο έως Σεπτέμβριο.

«Επιλέγω την από κοινού αποτελεσματικότητα από την κομματική σκοπιμότητα. Επιλέγω την προσέγγιση από την ένταση, έτσι λειτούργησα και στην τελευταία συνεδρίαση που κάναμε για το ζήτημα της Θεσσαλίας τον Νοέμβριο αλλά και σε κάθε τοποθέτησή μου για το θέμα αυτό. Θα ήταν ευχής έργον αν σήμερα καταλήγαμε σε κάποιες κοινές θέσεις και σε κάποιες συμφωνίες επί των πραγματικών δεδομένων για αυτά τα οποία έχουν γίνει και για αυτά τα οποία θα χρειαστεί να γίνουν, διότι η αναγέννηση της Θεσσαλίας ξεπερνά τα κυβερνητικά όρια. Απαιτεί ρεαλισμό και σχεδιασμό, απαιτεί συντονισμό κράτους και τοπικής αυτοδιοίκησης δεύτερου και πρώτου βαθμού. Κυρίως όμως απαιτεί πόρους, απαιτεί χρόνο και συνέπεια» είπε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός.

Επεσήμανε ότι την προηγούμενη Τρίτη δόθηκαν 25,3 εκατ. αποζημιώσεων και επιπλέον 43 εκατ. ευρώ δίνονται από το ευρωπαϊκό αγροτικό αποθεματικό, ενώ για την κρατική αρωγή σημείωσε ότι πρέπει να προσδιοριστεί πρώτα το μέγεθος της ζημιάς.

Ακόμη ανέφερε ότι από την άλλη εβδομάδα ανοίγει ο δεύτερος κύκλος για τα 5.000 έως 10.000 ευρώ και άλλες αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ.

Επίσης ανέφερε ότι την 31η Ιανουαρίου πληρώθηκαν ανασφάλιστοι κτηνοτρόφοι και καλλιεργητές αρωματικών φυτών ενώ ανέφερε ότι με τροπολογία που ψηφίστηκε αυτή την εβδομάδα, προβλέπεται η ρύθμιση των οφειλών στο ρεύμα.

επιστροφή στην κορυφή