ΡΟΗ 24/7:

Το βιβλίο της Μαρίνας Κούτρα "Οι πράσινοι και οι κόκκινοι" παρουσιάζεται στα Ν. Μουδανιά

prkokberm

Δωρεάν Βιωματικό Εργαστήρι

Το βιβλίο της εκπαιδευτικού Μαρίνας Κούτρα, "Οι πράσινοι και οι κόκκινοι" - "Υποστηρίζοντας συναισθηματικά τον εαυτό και τα παιδιά μας" παρουσιάζεται την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών.
Την παρουσίαση που θα υπάρχει Βιωματικό Εργαστήρι διοργανώνουν ο Δήμος Νέας Προποντίδας και η Δημοτική βιβλιοθήκη Ν. Μουδανιών.

Θα παρουσιαστεί η βασική διαδικασία του EFT = Emotional freedom techniques = τεχνικές συναισθηματικής απελευθέρωσης. Πρόκειται για 48 τεχνικές, η βασική διαδικασία των οποίων είναι πολύ απλή, εύκολη και γρήγορη να μαθευτεί. Χρησιμοποιούνται σε σχολεία και νοσοκομεία.

Δηλώσεις συμμετοχής στο δωρεάν Βιωματικό Εργαστήρι, που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για γονείς και εκπαιδευτικούς, στο τηλέφωνο: 2373024951.

Σχόλιο από το οπισθόφυλλο που περιγράφει καλά το βιβλίο

Η Μαρίνα προσφέρει στους εκπαιδευτικούς ένα βιβλίο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καλλιεργηθεί η περιέργεια και η γνώση των μαθητών στις κοινωνικές και συναισθηματικές δεξιότητες. Καθώς η αλληγορία της Μαρίνας για τα παιδιά ξετυλίγεται, οι μαθητές έχουν ευκαιρίες να σκεφτούν πώς τα ανεπεξέργαστα συναισθήματά μας μπορεί να επηρεάσουν τις συμπεριφορές μας απέναντι σε άλλους ανθρώπους.
Μέσα από τον ενσυναίσθητο χαρακτήρα, τον Θοδωρή, γίνεται εισαγωγή ορισμένων σημείων του EFT, με τρόπο που μοντελοποιεί την αυτοπαρατήρηση που απαιτείται για μεγαλύτερη συνοχή στην τάξη. Το βιβλίο αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για να υποστηριχθεί η καλή ψυχοσυναισθηματική κατάσταση των ατόμων στο σχολείο.
Ελένη Βαρδάκη, Educational Consultant, EFT Practitioner.

επιστροφή στην κορυφή