ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Η επίδειξη μόδας στην αίθουσα των γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο απαιτεί την οικουμενική καταδίκη

malmbv

Ζητά την επιστροφή τους άνευ όρων κι ανταλλάγματος στην Ελλάδα

Καταδικάζει την επίδειξη μόδας στην αίθουσα των γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο η Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα με ανακοίνωσή της, ζητώντας την οικουμενική καταδίκη, αλλά και την επιστροφή τους άνευ όρων κι ανταλλάγματος στην Ελλάδα.

"Η επίδειξη μόδας σε πασαρέλα στην αίθουσα των γλυπτών του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο καταδεικνύει την ανευθυνότητα και σε συνδυασμό με την υπόθεση των κλοπών από τις αποθήκες του φανερώνει το μέγεθος του κινδύνου που διατρέχουν οι ελληνικές αρχαιότητες στο συγκεκριμένο χώρο. Η επιστροφή τους άνευ όρων κι ανταλλάγματος στον φυσικό τους τόπο είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτη αρχή, απαράγραπτη και ζητούμε από τους θεσμούς της χώρας την δυναμική κι άνευ αστερίσκων δράση", αναφέρει η κ. Μάλαμα.

"Επαναλαμβάνουμε στο πλαίσιο αυτό την ερώτηση που έχουμε απευθύνει πολλές φορές το προηγούμενο διάστημα στην Υπουργό Πολιτισμού: Τι ακριβώς συζητά και με ποιον στη Βρετανία για τα γλυπτά του Παρθενώνα; Επίσης, χωρίς καμία αντιπολιτευτική διάθεση με "φόντο" τις αρχαιότητες, δεν μπορούμε παρά να θυμηθούμε τι δήλωνε η κυρία Μενδώνη όταν είχε επιτρέψει την φωτογράφιση του οίκου Dior στην Ακρόπολη κι αλλού. Έλεγε τότε η κυρία Υπουργός ότι το "event" εκφράζει "μια σύγχρονη, δημιουργική, εξωστρεφή Ελλάδα η οποία, χωρίς συμπλέγματα και εκπτώσεις, διεκδικεί τη θέση που της ανήκει στο διεθνές περιβάλλον". Αν τις συγκεκριμένες δηλώσεις τις επικαλεστούν τώρα από το Βρετανικό Μουσείου τι θα μας απαντήσει η κυρία Μενδώνη;", καταλήγει η Βουλευτής Χαλκιδικής και Τομεάρχης Πολιτισμού.

επιστροφή στην κορυφή