ΡΟΗ 24/7:

Συνεδριάζει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης υπό τον Τσίπρα

maximou2

Υπό τον Πρωθυπουργό

 

Σε μία κρίσιμη καμπή των διαπραγματεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές η Αθήνα σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση.

Προκειμένου να σταθμιστούν τα νέα δεδομένα και να εξεταστεί πώς θα αντιμετωπιστεί η εμμονή κυρίως του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε περικοπές συντάξεων και απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων συνεδριάζει η ομάδα πολιτικής διαπραγμάτευσης. Η σύσκεψη της ομάδας υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα γίνεται στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη συμμετέχει εκτός του Ευκλείδη Τσακαλώτου και ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στο μεταξύ οι διαπραγματεύσεις στο Brussels Group παρατείνονται και για την Δευτέρα, αφού ο πρώτος γύρος συνομιλιών, που ξεκίνησε την Πέμπτη και ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, δεν επέφερε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

«Υπάρχουν προβλήματα σε πολλά θέματα, με τα εργασιακά και το ασφαλιστικό να είναι τα πιο σημαντικά» δήλωναν κοινοτικοί αξιωματούχοι κάνοντας ωστόσο λόγο για βελτιωμένο κλίμα στις συζητήσεις με την ανανεωμένη ελληνική ομάδα.

 

protothema.gr

επιστροφή στην κορυφή