xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Αιματηρά επεισόδια στις φυλακές Κορυδαλλού -Δύο νεκροί, πάνω από 20 τραυματίες

 

FYLAKES

Γενική σύρραξη ξέσπασε στις φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά από τις 8 το βράδυ της Κυριακής.

 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στην τρίτη πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος, Αλβανοί και Αραβες κρατούμενοι επιτέθηκαν σε Πακιστανούς. Ακολούθησε σκληρή μάχη με αυτοσχέδια μαχαίρια, αυτοσχέδιες ξιφολόγχες, κοντάρια, ξύλα και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς, ενώ ήταν τέτοια η σφοδρότητα της σύγκρουσης, που οι φρουροί δεν μπορούσαν να επέμβουν.

Από τα άγρια επεισόδια έχασαν τη ζωή τους δύο κρατούμενοι, ενώ τουλάχιστον άλλοι 21 τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους δύο πιο σοβαρά, που δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Οι δύο νεκροί είναι πακιστανικής καταγωγής.

Τα επεισόδια ξέσπασαν την ώρα που οι φυλακισμένοι επέστρεφαν στα κελιά τους. Οι κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι ομαλή, ενώ οι πιο σοβαρά τραυματίες έχουν διακομιστεί σε διάφορα νοσοκομεία. Συγκεκριμένα, πηγές από την αστυνομία ανέφεραν ότι 12 από τους τραυματίες μεταφέρθηκαν στο Τζάνειο, 4 στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και 5 στο Γεννηματά στην Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή μέσα στο χώρο των φυλακών γίνεται εξονυχιστική έρευνα και καταμέτρηση των κρατουμένων. Τα αίτια της συμπλοκής διερευνώνται από τις αρχές.

iefimerida.gr/

 

επιστροφή στην κορυφή