ΡΟΗ 24/7:

Εγκαινιάστηκε η Athens International Jewellery Show

EGKANIA AIJS 243 original

Σημαντική η συμβολή της στην προβολή της χώρας και στην ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος

Σημαντική διοργάνωση τόσο για τους επαγγελματίες του κλάδου του κοσμήματος, στους οποίους προσφέρει την ευκαιρία ανάπτυξης και νέων συνεργασιών πέρα από τα ελληνικά σύνορα, όσο και για την ευρύτερη προβολή της χώρας μας και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος χαρακτήρισε την Athens International Jewellery Show η υφυπουργός Τουρισμού, Έλενα Ράπτη, εγκαινιάζοντας την στο Metropolitan Expo.

Συνεχάρη δε τους διοργανωτές, αλλά και τους εκθέτες για τον εκλεπτυσμένο σχεδιασμό και την υψηλής ποιότητας κατασκευή και καλαισθησία των δημιουργιών τους, κάνοντας λόγο για μια λαμπερή έκθεση.

Καρδιά και πνεύμονα του κλάδου χαρακτήρισε με τη σειρά του την Athens International Jewellery Show –που θα διαρκέσει έως τις 26 Φεβρουαρίου- ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων Κοσμηματοπωλών Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), Πέτρος Καλπακίδης, χαρακτηρίζοντάς την ως μια άκρως δυναμική διοργάνωση. Αναφέρθηκε δε στην κινηματογραφική ταινία μικρού μήκους για το ελληνικό κόσμημα και την ιστορία του με τίτλο «LOVE IN THE MAKING, μια πρωτοβουλία της ΠΟΒΑΚΩ, που θα προβληθεί αύριο Κυριακή στο πλαίσιο της έκθεσης.

Παρών στα εγκαίνια ήταν και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, που μίλησε για μια χρονιά ρεκόρ όσον αφορά στην προσέλευση της έκθεσης, σημειώνοντας πως το επιχειρείν μόνο από τέτοιες δράσεις μπορεί να ανέβει. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, υπογράμμισε το ενδιαφέρον του υπουργείου Τουρισμού για το κόσμημα που έχει μια ιστορία 6.000 ετών.

Την έμφαση που δίνει η ΔΕΘ-HELEXPO στον στρατηγικό κλάδο του κοσμήματος, ο οποίος προβάλλει τον ελληνικό πολιτισμό, επισήμανε ο πρόεδρος της εταιρείας, Τάσος Τζήκας, ευχαριστώντας τους προέδρους των φορέων για την παρουσία και τη συνεργασία τους.

Η Athens International Jewellery Show καταγράφει ήδη αυξημένη επισκεψιμότητα σε σχέση με την προηγούμενη διοργάνωσή της και έχει συνολικά 370 εκθέτες (άμεσους και έμμεσους), μεταξύ των οποίων οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου του κοσμήματος, των ωρολογίων και των πολύτιμων λίθων. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη, στοχευμένη κλαδική έκθεση για το κόσμημα, το ρολόι, τους πολύτιμους λίθους, τη συσκευασία και τον εξοπλισμό αργυροχρυσοχοΐας στη χώρα, όπου παρουσιάζονται και όλες οι νέες τάσεις στον σχεδιασμό κοσμήματος και ωρολογίων.

Από τους 370 εκθέτες οι άμεσοι είναι 240 και προέρχονται από Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο, Τουρκία, Ινδία, Γερμανία, Βέλγιο και Εσθονία, ενώ οι έμμεσοι είναι 130.

Η έκθεση φιλοξενεί για τρίτη συνεχή χρονιά το DESIGN SECTION με συμμετοχές Ελλήνων σχεδιαστών, ενώ ενσωματώνει και πρόγραμμα προσκεκλημένων ξένων εμπορικών επισκεπτών από Μάλτα, Βέλγιο, Βόρεια Μακεδονία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Αύριο Κυριακή το ωράριο της έκθεσης είναι 10:00 με 20:00 και τη Δευτέρα 10:00 με 19:00.

EGKAINIA AIJS244 original

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « ΑΑΔΕ: Άπαντες από "κόσκινο" Εγκαινιάστηκε η 11η Artozyma »
επιστροφή στην κορυφή