ΡΟΗ 24/7:

ΒΙΒΛΙΟ | Ανεβαίνοντας τον «Γολγοθά» της Υπογονιμότητας

5819d05a c6fd d18e 1c40 701464b5a3fd original

"Μητέρες εν αναμονή" από τον Βαγγέλη Γερογιάννη

Θα µπορούσε να είναι η κόρη σου, η φίλη σου, η κουµπάρα σου ή απλά η κοπέλα της διπλανής πόρτας. Γυναίκες άγνωστες µεταξύ τους, µε κοινό παρονοµαστή την προσπάθεια απόκτησης ενός παιδιού. Γυναίκες που περπάτησαν το ίδιο δύσβατο µονοπάτι της Υπογονιµότητας και θέλησαν µέσα από την προσωπική τους εµπειρία να κάνουν ένα βήµα µπροστά ξεπερνώντας τον φόβο, την ντροπή, το αίσθηµα κατωτερότητας θέλοντας να προσφέρουν µε µοναδικό τρόπο δύναµη, κουράγιο, υποµονή και επιµονή σε έναν αγώνα που πολλές φορές φαντάζει άνισος.

Τι λες; Είσαι έτοιµος να αφουγκραστείς τις αγωνίες, τους φόβους, την πίκρα, τη χαρά, τη δικαίωση αυτών των γυναικών;

Τριάντα βιωµατικές ιστορίες Υπογόνιµων γυναικών που έρχονται να φωτίσουν την αθέατη πλευρά της Υποβοηθούµενης Αναπαραγωγής, να αφυπνίσουν την κοινή γνώµη και να ενηµερώσουν όλες εκείνες τις γυναίκες που πρόκειται να µπουν ή είναι ήδη στις διαδικασίες τεχνητής γονιµοποίησης.

Η Βίκυ Χαντζάκου γεννήθηκε και µεγάλωσε στη Σπάρτη Λακωνίας και είναι το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειάς της. Στην ιστορική αυτή πόλη ολοκλήρωσε την υποχρεωτική και βασική εκπαίδευση συνεχίζοντας τις σπουδές της στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος οικονοµολόγος, ολοκληρώνοντας το 1994 τον συγκεκριµένο κύκλο σπουδών. Λίγο αργότερα ασχολήθηκε µε τον τοµέα των φυσικών επιστηµών αποκτώντας δεύτερο πτυχίο στις Φυσικές Επιστήµες.

Το 2003 ήρθε για πρώτη φορά αντιµέτωπη µε την Υπογονιµότητα, µε έναν προσωπικό αγώνα που κράτησε έξι χρόνια. Σε αυτόν περιλαµβάνονται δεκαεπτά σπερµατεγχύσεις, δύο αποβολές, τέσσερα χειρουργεία και µια εξωσωµατική γονιµοποίηση που έφερε στη ζωή της δύο µωρά (δίδυµα), ένα αγόρι και ένα κορίτσι.

Ένα χρόνο µετά τη γέννηση των διδύµων δηµιούργησε στο Facebook µια κλειστή οµάδα µε το όνοµα «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούµενη Αναπαραγωγή)», η οποία φιλοξενεί υπογόνιµα ζευγάρια –κυρίως γυναίκες– µε στόχο να βοηθήσει, σε ψυχολογικό και όχι µόνο επίπεδο, όσους βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν στο δύσβατο µονοπάτι της Υπογονιµότητας.

Οι ιστορίες αυτού του βιβλίου ανήκουν τόσο στην ίδια όσο και σε µέλη της οµάδας «Μυστική Πύλη (Υποβοηθούµενη Αναπαραγωγή)» που θέλησαν µέσα από τον προσωπικό τους αγώνα να εµψυχώσουν, να στηρίξουν και να συµπαρασταθούν σε όλες εκείνες τις γυναίκες που βρίσκονται ή πρόκειται να βρεθούν αντιµέτωπες µε την Υπογονιµότητα.

Επιτυχία αυτού του βιβλίου θα θεωρηθεί αν, µέσα από αυτές τις ιστορίες, η κοινή γνώµη αντιληφθεί το µέγεθος του προβλήµατος στη χώρα µας, αλλά, κυρίως, ότι οι προσπάθειες για τη δηµιουργία µιας ολοκληρωµένης οικογένειας δεν είναι πάντα ανώδυνες.

Ο συγγραφέας

Ο Βαγγέλης Γερογιάννης γεννήθηκε στις 26 Ιανουαρίου 1978. Από το 2000 µέχρι σήµερα, εργάζεται ως δηµοσιογράφος και τα τελευταία χρόνια ασχολείται µε το κοµµάτι της προσωπικής ανάπτυξης µέσα από µελέτη, σεµινάρια και µαθήµατα Life Coaching. Είναι παντρεµένος και πατέρας δύο παιδιών, της Ειρήλιας και του Γιώργου. Το όνειρό του είναι να εµπνεύσει όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους προκειµένου να ζήσουν τη ζωή που θέλουν, απελευθερωµένοι από τα δεσµά των περιοριστικών πεποιθήσεων, αναλαµβάνοντας την ευθύνη της ζωής τους. Τον Μάρτιο του 2021 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο µε τίτλο «Αξίζεις», το οποίο έχει βάση κυρίως καθηµερινές εµπειρίες που όλοι βιώνουµε, δίνοντας όµως διαφορετική ερµηνεία ο καθένας από εµάς. Στο εβδοµαδιαίο newsletter του, στο οποίο µπορείτε να κάνετε εγγραφή εντελώς δωρεάν (https://vagelis.substack.com), µοιράζεται θέµατα που σχετίζονται µε έµπνευση, δηµιουργικότητα, υιοθέτηση καλών συνηθειών, αυτοβελτίωση και µε όλα όσα του κάνουν εντύπωση στην καθηµερινότητά του.

επιστροφή στην κορυφή