ΡΟΗ 24/7:

Γ. Μυλόπουλος: «Δημιουργία κοινωνικού μετώπου στην Κ. Μακεδονία απέναντι στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές»

419493455 995076235380801 5174547680950830929 n original

Κάλεσμα στην εκδήλωση των περιφερειακών παρατάξεων «ΠΡΑΞΕΙΣ για τη Μακεδονία», «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας» και της πολιτικής κίνησης «Σοσιαλιστική Προοπτική»

Στα σημεία που ενώνουν δύο περιφερειακές παρατάξεις και μία πολιτική κίνηση έδωσε έμφαση στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΑΛΛΑΓΗ στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας», Γιάννης Μυλόπουλος, με αφορμή την κοινή οργάνωση εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024 στις 18:00 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Μυλόπουλος ανέφερε ότι «μας ενώνει η κοινή διαπίστωση ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές για την Ανάπτυξη που ακολουθούνται σήμερα τόσο σε εθνικό, όσο και σε περιφερειακό επίπεδο δεν είναι συμβατές με το πνεύμα και τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Είναι οικονομικά αναποτελεσματικές, κοινωνικά άδικες και περιβαλλοντικά ατελέσφορες».

Παραθέτοντας και μια σειρά από παραδείγματα μη βιώσιμων πολιτικών στην ΠΚΜ, αναφέρθηκε α) στο Fly Over, γιατί σε αντίθεση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ιδίως με τα Μέσα Σταθερής Τροχιάς, είναι ένα έργο που αντί να συμβάλει στη μείωση της κυκλοφορίας των ΙΧ αυτοκινήτων, όπως απαιτεί η Βιωσιμότητα, δίνει κίνητρο για την κυκλοφορία περισσότερων αυτοκινήτων, β) στην επένδυση της ΔΕΘ, γιατί ιδιωτικοποιεί, μέσω του ΣΔΙΤ, τον τελευταίο μεγάλο δημόσιο χώρο και συγχρόνως πνεύμονα πρασίνου μιας πόλης που κατατάσσεται στις τελευταίες ως προς αυτούς τους δείκτες, γ) στην πολιτική της οικονομικής ενίσχυσης των οικονομικά αδύναμων, αφού πρώτα τους φτωχοποιήσουν, δ) στον τουρισμό, που αναπτύσσεται χωρίς έργα υποδομής, χωρίς σύγχρονο οδικό δίκτυο, χωρίς Προαστιακό Σιδηρόδρομο, χωρίς σύγχρονα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης και χωρίς ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, ε) στην ακρίβεια, καθώς είμαστε στις 3 πιο ακριβές χώρες της Ευρώπης ενεργειακά, λόγω μη ρύθμισης των ενεργειακών αγορών και στ) στην Αγροτική Οικονομία, που βρίσκεται σε ύφεση χωρίς σύγχρονα εγγειοβελτιωτικά έργα, χωρίς ολοκληρωμένο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, χωρίς δίκτυα μεταφοράς (σιδηρόδρομος) των αγροτικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές, χωρίς ευρωπαϊκή πολιτική για την ανάπτυξη του αγροτικού τομέα στην Ελλάδα. 

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μυλόπουλος: «Κάτι καινούργιο ξεκινά στην Κ. Μακεδονία με τη συνεργασία των τριών φορέων».

επιστροφή στην κορυφή