ΡΟΗ 24/7:

Κυκλική οικονομία και Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου στη ΔΕΘ

stdeth5324

210 εκθέτες από 20 χώρες

Μια ισχυρή εκθεσιακή συμμαχία, που «παντρεύει» την κυκλική οικονομία με την «πράσινη» και «έξυπνη» ενέργεια, συνιστά το εκθεσιακό «δίδυμο» FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Μαρτίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης με 210 εκθέτες από 20 χώρες.
Η 2η Διεθνής Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας FORWARD GREEN μεγάλωσε φέτος και εμπλουτίστηκε με τη RENEWABLE ENERGYTECH, μια μεγάλου βεληνεκούς και διεθνών προδιαγραφών εμπορική έκθεση αποκλειστικά για την αγορά της «πράσινης» και «έξυπνης» ενέργειας, η οποία υλοποιείται σε συνεργασία με το Energypress.
Ο διεθνοποιημένος χαρακτήρας των δύο εκθέσεων αποτυπώνεται στη συμμετοχή 210 εκθετών (άμεσων και έμμεσων) από 20 χώρες (Αυστρία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία, Αμερική, Δανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Ιταλία, Κίνα, Κορέα, Κύπρο, Νορβηγία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Τσεχία και Φινλανδία), εκ των οποίων οι 132 είναι άμεσοι. Το δε 20% των εκθετών είναι ξένοι.
Δεκάδες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και στις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης στους τομείς της Κυκλικής Οικονομίας, της Διαχείρισης Απορριμμάτων, των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (φωτοβολταϊκά, αιολικά, βιομάζα, βιοαέρια, υδροηλεκτρικά, γεωθερμία κλπ), της αποθήκευσης ενέργειας, του υδρογόνου και των «πράσινων» αερίων, της ηλεκτροκίνησης, της εξοικονόμησης, των έξυπνων εφαρμογών διαχείρισης, των πρακτικών επαναχρησιμοποίησης απορριμμάτων, της αξιοποίησης πρώτων υλών, της ανακύκλωσης κ.ά είναι οι εκθέτες των δύο διοργανώσεων.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο επενδυτικό σκέλος των δύο εκθέσεων με παρουσία μεγάλων εταιρειών κατασκευής και διαχείρισης φωτοβολταϊκών project.
Στο πλαίσιο των δύο διοργανώσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος σε συνεργασία με τη ΔΕΘ-HELEXPO οργανώνουν το πρόγραμμα CIRCULAR-RENEWABLEB2B@FGEXPO RESTECH, στο οποίο συμμετέχουν 150 επιχειρήσεις από 18 χώρες με περισσότερα από 500 προγραμματισμένα ραντεβού (Β2Β) το διήμερο 8 & 9 Μαρτίου.
Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων με σημείο αναφοράς το διεθνές Forum (HELEXPO DIALOGUES) για τις ΑΠΕ, την αποθήκευση και τις πράσινες τεχνολογίες με 14 ενότητες και 77 ομιλητές. Επίσης, θα πραγματοποιηθούν 33 μεμονωμένες εκδηλώσεις με 110 εισηγητές/ομιλητές. Τα «HELEXPO DIALOGUES» θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με τη Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων, την Energypress και το Ελληνο-Γερμανικό Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ενώ ενταγμένη σε αυτά είναι και η ημερίδα διαλόγου του Ράδιο Θεσσαλονίκη για τον αντίκτυπο του έργου του Flyover στην καθημερινότητα.
Επίσης, η πρωτοβουλία CIRCULART θα παρουσιάσει την εικαστική έκθεση «ΑΝΑ–ΚΥΚΛΩΣΗ», στην οποία λαμβάνουν μέρος πέντε σημαντικοί καλλιτέχνες της νεότερης γενιάς με έργα τους από ανακυκλώσιμα υλικά. Η έκθεση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της ΔΕΘ-HELEXPO και της Art-Thessaloniki International Fair, ενώ την επιμέλειά της έχει ο κ. Παντελής Τσάτσης, Γκαλερίστας-Art Director.
Η ΔΕΘ-HELEXPO, πιστή στις αρχές τις βιωσιμότητας και με γνώμονα την επίτευξη των στόχων ESG, διεκδίκησε και έλαβε την πιστοποίηση ISO 20121 για τις FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH από την εταιρεία πιστοποίησης Bureau Veritas.
Παρούσα και ενισχυμένη στις δύο «πράσινες» εκθέσεις είναι και η πρωτοβουλία Zero Waste, η οποία δεν αφορά μόνο τη συλλογή απορριμμάτων από τους επισκέπτες, αλλά έχει πλέον επεκταθεί, για να καλύπτει και τους εκθέτες με την τοποθέτηση ειδικών κάδων σε κοινόχρηστα σημεία των περιπτέρων.
Η είσοδος στις FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH είναι ελεύθερη για τους ενδιαφερόμενους επαγγελματίες, αλλά και για το κοινό κατόπιν εγγραφής με έναν από τους παρακάτω τρόπους: ηλεκτρονική προεγγραφή στην ιστοσελίδα της έκθεσης ή εγγραφή στα κέντρα πληροφοριών στις εισόδους της έκθεσης (Περίπτερα 15 & 13).
Το ωράριο των δύο εκθέσεων είναι Πέμπτη, Παρασκευή & Σάββατο από τις 10:00-19:00.
Χορηγοί των HELEXPO DIALOGUES είναι οι: Hellenic Hydrogen, Katradis, Combatt και τα Θερμοκήπια Βασιλειάδη, ενώ οι δύο εκθέσεις βρίσκονται υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας Θράκης).

Η σημερινή συνέντευξη Τύπου

Την καθιέρωση της FORWARD GREEN από την πρώτη της, περσινή διοργάνωση υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζήκας, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου για τις δύο εκθέσεις, τονίζοντας πως με την προσθήκη και της RENEWABLE ENERGYTECH δημιουργείται φέτος ένα ολοκληρωμένο εκθεσιακό γεγονός για την κυκλική οικονομία και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.
Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO, δρ Κυριάκος Ποζρικίδης, έκανε λόγο για μια μεγάλη συμμαχία, αναφερόμενος στη σύμπραξη των δύο εκθέσεων και τη συνεργασία με το ενεργειακό portal Energypress, ενώ υπογράμμισε πως είναι η πρώτη έκθεση στα Βαλκάνια που παίρνει την πιστοποίηση ISO 20121.
Την ανάγκη να «παντρέψουμε» την 4η βιομηχανική επανάσταση με την κυκλική οικονομία επισήμανε ο πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης, σημειώνοντας επίσης πως το σκουπίδι δεν έχει χρώμα, κάτι που έχει αποδείξει η τοπική αυτοδιοίκηση στην Κεντρική Μακεδονία.
Για τη μεγάλη σημασία και τη δυναμική του κλάδου των ΑΠΕ και της πράσινης μετάβασης μίλησε με τη σειρά του ο διευθυντής του Energypress, Θοδωρής Παναγούλης, τονίζοντας πως η RENEWABLE ENERGYTECH είναι η έκθεση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κάτι που αποδείχθηκε και από τη μεγάλη συμμετοχή των εκθετών.
Για δύο σημαντικές εκθέσεις που ενώνουν τις δυνάμεις τους έκανε λόγο ο γενικός διευθυντής της ΔΕΘ-HELEXPO, Αλέξης Τσαξιρλής, παρουσιάζοντας και τις επόμενες εκθεσιακές διοργανώσεις της εταιρείας, ενώ ο project manager των FORWARD GREEN και RENEWABLE ENERGYTECH, Παναγιώτης Χατζηιωάννου, αναφέρθηκε στη συμμετοχή εκθετών παγκοσμίου βεληνεκούς.

 

επιστροφή στην κορυφή