xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

POLYTEKNOI ARNAIA 24DSC 8307 original

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας

Χαμόγελα, ζεστασιά και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που πλημμύρισαν το Πολιτιστικό Κέντρο Αρναίας, την Κυριακή 3 Μαρτίου 2024, όπου πραγματοποιήθηκε η ετήσια εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής (Σ.Π.Ν.Χ.). Πολύτεκνες οικογένειες, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, τοπικοί φορείς της πολιτείας, αλλά και πρόεδροι πολυτεκνικών Συλλόγων της Ελλάδας συγκεντρώθηκαν για να κόψει ο Σύλλογος την πρωτοχρονιάτικη πίτα και να τιμήσουν τις μητέρες που απέκτησαν παιδί το 2023, να απονείμουν τιμητικές διακρίσεις στα παιδιά αυτών των οικογενειών που αρίστευσαν, αλλά και όσων εισήχθησαν σε Ανώτερα και Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Η Πρόεδρος του συλλόγου Ιφιγένεια Κυριάκου καλωσόρισε τους παριστάμενους και αφού ευχήθηκε μία καλή χρονιά με υγεία και ευτυχία. Αναφέρθηκε στο πλέγμα των δράσεων που αναπτύσσει ο Σύλλογος Πολυτέκνων Χαλκιδικής, προκειμένου να στηρίξει τα μέλη του αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες τονίζοντας ότι το οξύ δημογραφικό πρόβλημα που διογκώνεται στη χώρα μας μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο με την ενίσχυση της πολύτεκνης οικογένειας από την Πολιτεία. Αναφέρθηκε στις προτάσεις της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, που έγιναν προς την Κυβέρνηση για ένα Εθνικό σχέδιο στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας σε συνεργασία με την ΑΣΠΕ. Κλείνοντας, ευχαρίστησε και όλους τους χορηγούς του Συλλόγου.

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και  Αδραμερίου, Θεόκλητος και εξέφρασε την θλίψη του για την ψήφιση του νομοσχεδίου που έγινε νόμος του κράτους, κάνοντας λόγο για ένα «από τα πλέον αντιεκκλησιαστικά, αντικοινωνικά και αντεθνικά νομοσχέδια που βάλλει ευθέως κατά της Ελληνορθόδοξης Οικογενείας, η οποία αποτελεί το ζωτικό κύτταρο της κοινωνίας μας».

417564915 7742645572420796 7716834704336982735 n original

Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Κασσανδρείας, π. Δημήτριος Βρή, στον χαιρετισμό του τόνισε πως: «η καλύτερη επένδυση για τον τόπο πέρα από την πολύτεκνη οικογένεια δεν υπάρχει».

Μετά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου πραγματοποιήθηκε η απονομή τιμητικών διακρίσεων σε μαθητές, φοιτητές, και πολύτεκνες οικογένειες, που απέκτησαν παιδί εντός του 2023 από τους Βατοπαιδινούς σεβαστούς πατέρες, Ιερομόναχους, οι οποίοι εκπροσώπησαν τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ. Πρόκειται για μια πράξη της Ιεράς Μονής με την οποία στηρίζει την πολύτεκνη οικογένεια σε μια δύσκολη εποχή για το θεσμό της οικογένειας και μάλιστα της πολύτεκνης. Ο εκπρόσωπος του Γέροντα Εφραίμ, πανοσιολογιότατος π. Τιμόθεος, χαιρέτισε την εκδήλωση μεταφέροντας στις πολύτεκνες οικογένειες την πατρική αγάπη του Γέροντα και παρέλαβε από την κ. Κυριάκου, μία εικόνα του Χριστού της Αγιογράφου Ευαγγελίας Μαριανού, ως φόρος τιμής στο πρόσωπο του Γέροντα Εφραίμ για την έμπρακτη συμπαράσταση της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μεγίστης Μονή Βατοπεδίου υπέρ των Πολυτέκνων και για το Θεάρεστο φιλανθρωπικό έργο το οποίο επιτελούν.

POLYTEKNOI ARNAIA24DSC 8072 original

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν 154 μαθητές, 24 νεοεισαχθέντες φοιτητές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ και 18 πολύτεκνες μητέρες. Τα βραβεία που δόθηκαν από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου συνοδεύτηκαν: Από χρηματικό έπαθλο ανάλογο με την κατηγορία στην οποία άνηκε ο κάθε βραβευθείς. Προσωπική επιστολή του Αρχιμανδρίτη Γέροντα Εφραίμ. Εικόνα και φυλακτό της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου. Από τον Σ.Π.Ν.Χ συνοδεύτηκαν: για τις μητέρες που τιμήθηκαν από μία εικόνα της Παναγίας με τον Χρηστό και από τιμητικό έπαινο, για τους αριστεύσαντες και τους νεοεισαχθέντες φοιτητές από τιμητικό έπαινο και ένα βιβλίο.

b45d96a3 d1a4 4955 b491 339c58d3baa5 original

Την εορταστική εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Χαλκιδικής, τίμησαν επίσης με την παρουσία τους: Ο Βουλευτής Ν. Χαλκιδικής του ΚΙΝΑΛ κ. Απόστολος Πάνας, ο π. Βουλευτής και πολιτευτής Ν. Χαλκιδικής, κ. Ευθύμης Καρανάσιος, η Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής κα. Αικατερίνη Ζωγράφου, οι εκπρόσωποι του Δημάρχου Πολυγύρου, η Αντιδήμαρχος κα. Αικατερίνη Αβέρη και η κ. Εμιλιανή Χριστίδου, ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Χαλκιδικής κ. Ιωάννης Αρζουμανίδης και ο Γραμματέας κ. Θεόδωρος Νικολαϊδης, ο εκπρόσωπος της «ΝΙΚΗ» Γραμματέας Χαλκιδικής κ. Κωνσταντίνος Μηνάογλου. Ο Πρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Αριστοτέλη κ. Ιωάννης Κέκερης, η Πρόεδρος του Οργανισμού Αξιοποίησης Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη (ΔΑΕ) κ. Μαριλένα Ζαμάνη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας του Δ. Αριστοτέλη, κ. Εύη Κασαμπαλή. Οι Πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων, Αρναίας κ. Ειρήνη Γιαννούση και Στανού, κ. Δημήτρης Τριανταφυλλίδης. Την Ομοσπονδίας Τριτέκνων Ελλάδος ΟΠΟΤΤΕ εκπροσώπησε η Πρόεδρος των Τριτέκνων Δ. Προποντίδας και αντιπρόσωπο κ. Πηνελόπη Καραγιάννη.

mpanabas megalo original original

Ο εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ και Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Αγ. Πάντες» κ. Ερωτόκλητος Θεοτοκάτος, η Γεν. Γραμματέα και εκπρόσωπος της ΑΣΠΕ, κα. Δήμητρα Αγγελή η οποία ευχαρίστησε για την πρόσκληση, μετέφερε τους χαιρετισμούς του Προέδρου της Α.Σ.Π.Ε, κ. Βασίλειου Θεοτοκάτου και έδωσε συγχαρητήρια για την εκδήλωση, η Πρόεδρος των πολυτέκνων Μαγνησίας κ. Τάνια Πράπα με τον Γεν. Γραμματέα κ. Βάϊο Κουκλουμπέρη, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Δράμας κ Νικόλαος Σμολοκτός, ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Κοζάνης κ. Δημήτριος Νάκας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου πολυτέκνων Πέλλας κ. Γεώργιος Μίσχος, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Γιανιτσών κ. Κωνσταντίνος Μπεκρής, ο Πρόεδρος των πολυτέκνων Πέλλας κ. Γεώργιοσ Μίσχος, ο Αντιπρόεδρο του Συλλόγου πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «η Μέριμνα» κ. Χρήστος Μπούρης, με τον Γραμματέα κ. Μιχαήλ Σωτηριάδη και τον Ταμία κ. Στυλιανό Στεφανίδη, το μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Α.Σ.Π.Ε και Ταμεία του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «Αγ. Πάντες» κ. Νικόλαος Ουσαντζόπουλος με τον Αντιπρόεδρο κ. Ευάγγελο Δαργινάκη και τον κ. Χρήστο Βαϊτσάκη και πλήθος μελών πολύτεκνων οικογενειών.

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά η μικτή χορωδία Αρναίας του Δ. Αριστοτέλη υπό τη Διεύθυνση του Βασίλειου Κοκκαλιάρη.

417487390 7742681389083881 8643701327447905344CTCTCTC n original

POLYTEKNOI ARNAIA24DSC 7840 original

Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 05 Μαρτίου 2024 22:19
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2