ΡΟΗ 24/7:

Νέο τεστ αίματος ανιχνεύει αποτελεσματικά τον καρκίνο στις ωοθήκες

test2-300x200

Ο συγκεκριμένος καρκίνος προκαλεί ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας στις γυναίκες επειδή τα συμπτώματα του γίνονται αντιληπτά όταν πλέον είναι αργά. Το νέο τεστ μπορεί έγκαιρα να τον διαγνώσει και στα πειράματα που έγιναν είχε επιτυχία στο 86% των γυναικών. Με το απλό αιματολογικό τεστ τα ποσοστά θα είναι κατά πολύ μικρότερα.

Το τεστ δημιουργήθηκε από επιστημονική ομάδα του UCL (university college London), η οποία στις αναλύσεις του αίματος εντόπισε την πρωτεΐνη CA135, στο αίμα. Οι επιστήμονες πραγματοποίησαν κλινική δοκιμή σε περισσότερες από 46.000 γυναίκες άνω των 50 ετών, για ένα χρονικό διάστημα 14 ετών. Επρόκειτο για την μεγαλύτερη και πιο μακροχρόνια κλινική δοκιμή σχετικά με τη διάγνωση του καρκίνου των ωοθηκών.

Με το νέο τεστ γίνεται συνεχώς μια στατιστική ανάλυση του επιπέδου της συγκεκριμένης πρωτεϊνης σε βάθος χρόνου, κάθε χρόνο. Ένα πρόγραμμα στο κομπιούτερ μετά, αναλύει τα ποσοστά με εξαιρετική ακρίβεια και αναλόγως προειδοποιεί για τον κίνδυνο. Συνυπολογίζονται βεβαίως και άλλοι παράγοντες όπως η ηλικία της γυναίκας, το αρχικό επίπεδο της πρωτεϊνης κατά την πρώτη εξέταση αίματος, το πώς και πόσο το επίπεδο της πρωτεϊνης μεταβάλλεται από έτος σε έτος κ.α

Οι επιστήμονες μιλούν για ένα τεστ που θα ανοίξει νέους δρόμους και μένει μόνο να ολοκληρωθεί η τεράστια αυτή κλινική ανάλυση για ασφαλέστερα αποτελέσματα.

 

πηγή:invitromagazine.gr

επιστροφή στην κορυφή