ΡΟΗ 24/7:

Ένας άδειος νους δίνεται δώρο από τον Θεό

dorotheou
Ο άδειος νους είναι μία περιουσία. Έχετε παρατηρήσει πόσο εύκολα γελούν τα μικρά παιδιά;
 Με πόσο απλά πράγματα είναι ικανοποιημένα. Πότε άραγε θα μιλήσουν ( κλάψουν) όταν θα πεινάσουν ή όταν θα θέλουν άλλαγμα. Οι γονείς αναλαμβάνουν το ρόλο τους τότε ή όποιος άλλος τα φροντίζει.

 


Θα παρατηρήσουμε επίσης ότι τα μωρά κάνουν πάρα πολλές και γρήγορες κινήσεις. Αναρωτιόμαστε που τη βρίσκουν τόση ενέργεια; Μα να ξέρετε ότι ένας άδειος νους επιτρέπει στο σώμα ενέργεια.
Δεν ξέρω αν έχετε διαβάσει αλλά όλο και συχνότερα επιστήμονες λένε ότι η σκέψη είναι αυτή που μπορεί να δαμάσει το σώμα μας. Έβαλαν κάποιους αθλητές με τη σκέψη τους να τρέξουν ή να κάνουν τις ασκήσεις που κάνουν συνήθως και είδαν πως αυξήθηκαν οι παλμοί της καρδιάς και οι ίδιοι οι αθλητές είπαν πως ένιωθαν λαχανιασμένοι κλπ.

Το δικό μας το μυαλό δηλαδή το οποίο είναι παραφορτωμένο τι κάνει, καταναλώνει την ενέργεια από το σώμα μας και μάλιστα μας παίρνει την καλύτερη ενέργεια. Όλων των ανθρώπων το μυαλό είναι γεμάτο αριθμούς, προβλήματα, καβγάδες, αρρώστιες, φοβίες, ανασφάλειες. Όλα αυτά μειώνουν την ενέργεια από το σώμα μας και το κάνουν να νιώθει κόπωση. Θα δείτε ότι από τα βασικά συμπτώματα της κατάθλιψης είναι και αυτό, η κόπωση. Πώς γίνεται να νιώθουμε κόπωση ή ότι δεν έχουμε ενέργεια αφού δεν κάνουμε καμία κίνηση ? Μα εμείς μπορεί να μην κάνουμε κινήσεις όμως το μυαλό τρέχει με χίλια, μια ταχύτητα που ξεπερνάει αυτή του φωτός.
Το μυαλό μας εργάζεται ασταμάτητα ακόμη και την ώρα του ύπνου και γι αυτό υπάρχουν μέρες που σηκωνόμαστε κουρασμένοι.

Φτάσαμε λοιπόν και γεμίσαμε το μυαλό μας έτσι ώστε δεν υπάρχει τρόπος να το αδειάσουμε, ακόμη και τις ημέρες που κάνουμε διακοπές αυτό συνεχίζει και δουλεύει και μας πηγαίνει σε υποχρεώσεις που θα έχουμε μετά.

Όλο αυτό είναι ένα μαρτύριο στο οποίο πέσαμε μόνοι μας, εμείς οι άνθρωποι εννοώ και όχι αποσπασματικά εσύ κι εγώ αλλά όλοι μας, χιλιάδες χρόνια τώρα. Ερχόμαστε με έναν άδειο νου, έναν νου που ζει και υπάρχει έτσι απλά για το τώρα και τον μετατρέπουμε σε πολυσύχναστο δρόμο.

Το μυαλό μας όπως εκπαιδεύτηκε για να γεμίσει έτσι μπορεί να εκπαιδευτεί και για να αδειάσει.
Τρόπους μπορείτε να βρείτε στην ετικέτα διαλογισμός. Μη σας τρομάζει η λέξη, ο διαλογισμός είναι μία αυθεντική λειτουργία του κάθε ανθρώπου. Αλλά και στο 7ο μυστικό πέρασμα που μιλάει μέσα για την επίγνωση.

Πόσοι άνθρωποι εναποθέτουν σε ένα αύριο να ασχοληθούν με τον εαυτό τους και την ισορροπία τους παραθέτοντας ένα σορό προβλήματα που έχουν σήμερα, τα οποία τα θεωρούν πιο σοβαρά από το να αδειάσουν τους εαυτούς τους. Συμφωνώ απόλυτα, τα προβλήματα του κάθε ένα από μας είναι βουνό, μεγάλα, δύσκολα. Όμως οι σκέψεις μας και όλο το φορτίο που κουβαλάμε δεν θα γίνει μικρότερο αλλά όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και μεγαλύτερο. Το ένα πρόβλημα θα φεύγει το άλλο θα έρχεται. Οπότε η προτεραιότητα στους εαυτούς μας μέσα από την ευλογία της ουσίας δεν θα έρθει ποτέ. Η ζωή είναι πάντα απρόβλεπτη δυστυχώς ή ευτυχώς. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει προβλήματα, ούτε ένας. Όμως οι δρόμοι αντιμετώπισής τους είναι δύο. Ο ένας είναι ο κοινός τρόπος αντιμετώπισης τους και ο άλλος είναι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων μέσα από την διαδρομή της γνώσης του εαυτού μας, να αναζητήσουμε τα γιατί μας και να δούμε μέσα από τρόπους ευλογημένους λύσεις και προτάσεις που δεν είχαμε σκεφτεί. Όταν πάρουμε μία απόσταση από κάποιο πρόβλημα ή επιλέξουμε να το δούμε από άλλη μεριά αυτόματα αλλάζει, αυτόματα παίρνει άλλο χρώμα.

Σας έχει τύχει ποτέ να σας βασανίζει η λύση σε ένα πρόβλημα και όταν φύγετε από το χώρο που είστε, πάτε μία βόλτα, ακούσετε ένα αγαπημένο σας κομμάτι, ως δια μαγείας να σας έρθει η απάντηση και η λύση στο πρόβλημα; Γιατί ήρθε τότε η λύση; Γιατί πολύ απλά χαλαρώσατε, ηρεμήσατε. Όλες οι λύσεις και οι απαντήσεις είναι μέσα σας, όμως μέσα από τις τόσες σκέψεις τρόμου, φόβου πανικού οι λύσεις κρύβονται από το μούδιασμα που νιώθετε. Μαγκώνει το μυαλό και σαν να παθαίνει μπλακ άουτ. Έτσι είναι γιατί κάθε μυαλό που θα το τρομάξεις ή θα του φωνάξεις μουδιάζει και δεν μπορεί να αντιδράσει. Σε κατάσταση πανικού κανείς δεν λειτουργεί σωστά. Οπότε η ώρα να απαλλάξετε τους εαυτούς σας από την τοξικότητα που σας προκαλεί το μυαλό σας είναι τώρα.

Όσο θα αδειάζετε το μυαλό σας τόση μεγαλύτερη ευεξία θα νιώθετε. Θα δείτε ότι οι σφυγμοί σας θα γαληνέψουν. Θα ηρεμήσει το πρόσωπό σας αλλά και το δέρμα σας.

Ότι είναι να γίνει αύριο αφήστε το αύριο να το σκεφτείτε, μη χαλάτε την σημερινή σας στιγμή για μια στιγμή που θα έρθει αύριο, γιατί μπορεί και να μην έρθει. Το αύριο θα έρθει αλλά μπορεί να μην είναι αυτό που φαντάζεστε. Οπότε αφήστε αυτό που φαντάζεστε και ζήστε αυτό που έχετε ως δεδομένο μπροστά σας το τώρα σας.


zefira21.blogspot.gr

επιστροφή στην κορυφή